L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 22 de novembre del 2023

Adjudicada la renovació de l'enllumenat dels sectors 1-2-3 de la platja per valor de 137.840 euros


 

L'empresa Electromat Energia, S.L., de Simat, ha estat l'adjudicatària del programa de substitució de l'enllumenat de la zona sud de la platja (sectors 1-2-3) per un valor total del contracte de 137.840'70 euros, impostos inclosos, sobre un valor inicial de contractació de 183.300 euros.

Aquesta obra compta amb una ajuda de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) aconseguida pel govern de Compromís en la passada legislatura i afecta al canvi de 283 punts de la il·luminació pública de la zona sud de la platja (final de l'avinguda de la Marina fins a la plaça de la Safor). L'Ajuntament ha de presentar a l'IVACE abans del dimecres, 23 de novembre la formalització del contracte.

 

Les noves lluminàries a l'avinguda de la Marina
 

Ara s'obri el termini d'execució de 2 mesos a partir de la formalització del contracte, ampliable per motius justificats. La renovació millorarà l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del sector sud de la platja amb una reducció del consum d'energia i millora de la il·luminació dels carrers del municipi, augmentant la seguretat en la mobilitat urbana i reduint les emissions de CO2 llançades a l'atmosfera, preservant així el medi ambient.

Les noves lluminàries estaran dotades amb tecnologia LED, de menor potència i major eficàcia, aconseguint reduir el consum d'energia elèctrica en l'enllumenat públic en més d'un 50%. També es contempla la disminució de la contaminació lumínica de la instal·lació en emprar les òptiques i orientacions més adequades en cada cas.

 

Noves lluminàries des de la Porta del Sol fins a la Plaça de la Safor, límit sud de la platja
 

La reducció del consum estarà ajudat pels "drivers" de les noves lluminàries, que regularan el flux de llum en funció de l'horari d'encesa establida. El projecte de renovació i millora contempla actuar en 283 punts de (fanals ambientals i lluminàries viàries) dotats de tecnologia de descàrrega poc eficients, principalment de vapor de sodi d'alta pressió, que presenta també un factor de risc per contaminació si no es realitza el procés de reciclatge corresponent. 

Ara els 283 punts representen una potencia total de 36.440 W, mentre amb la instal·lació reformada la potencia a usar pels  LEDs serà de 16.185 W, amb la qual cosa s'assoleix un estalvi energètic sobre el 55%.