L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 6 de novembre del 2023

El PP proposa tornar a la circulació de vehicles per la Plaça Major, vol que deixe de ser un espai exclusiu per a les persones

 

El PP vol que Tavernes seguesca el camí de València o Elx i preste major atenció als vehicles que als ciutadans de a peu, els vianants. Si a València i Elx, per exemple, els governs del PP, amb l'ajuda de Vox, eliminen carrils-bici o tornen a omplir de cotxes carrers on abans tenien pas reduït,  el PP de Tavernes vol que el govern municipal actue igual.

I han presentat una moció, a debatre al ple d'avui dilluns, on demanen el pas de vehicles per la Plaça Major, que deixe de ser un espai de vianants, i que es canvie la circulació dels carrers: Metge Grau, Carme, Sant Josep, Sant Pere i Sant Agustí. També contemplen la possibilitat de tancar la plaça en cap de setmana i festius, i estudiar tancar al trànsit el carrer Carnisseria i alguna de les dos parts del Passeig del País Valencià o tancar-lo al tràfic de vesprada i obrir-lo de matí,  això si després de presentar estudis d’alternatives.

No queda clar ni confirmat en la moció si eixos estudis alternatius els presentarà el PP el dilluns o si demanen que el treball que comporta l'estudi de alternatives el farà el govern municipal (PSOE, Compromís i EU). Sembla lògic que el partit que demana un canvi presente els estudis que justifiquen i/o avalen la proposta. Però ens temem que passarà com sempre fan: cap estudi, cap justificació avalada per tècnics, etc. Temps al temps i a esperar el ple.

 

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tavernes, aval de la Plaça Major com a zona de vianants

La conversió de la Plaça Major en zona de vianants era una mesura inclosa en el “Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS)” de Tavernes aprovat en el 2013. El pla va suposar més de dos anys d'estudis i debats en meses de participació ciutadana i amb moltes entitats i associacions locals aportant idees i solucions per als problemes de mobilitat de Tavernes.  

Precisament, i dit ara de passada per no ser un punt de la moció del PP, cal recordar que les obres d'accessibilitat s'executen segons els criteris emanats del PMUS. Els criteris s'han seguit en les obres dels últims anys i han servit per millorar voreres o carrers o per a la conversió en espais accessibles.

La mesura adoptada per Compromís en el seu dia, i que potser inclús fora curta quan a l'oferta de més espai als vianants, de fer-los protagonista davant el cotxe, està dins de l'esperit que segueixen milers de ciutats de Europa: potenciar l'ús dels espais públics perquè siguen ocupats, usats i gaudits per les persones, com és la línia contemplada en el PMUS.