L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 1 de novembre del 2023

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El dia de Tots Sants no és el dia dels Sants Innocents

 

El Dia dels Sants Innocents el celebrem el 28 de desembre i, la veritat, ja pensàvem que s'havia avançat quan hem llegit l'article del diari Levante-EMV on confirma que el govern municipal de Tavernes (no sabem si amb consens dels tres partits que el formen, o és cosa només d'un) ha proposat a ADIF i Renfe que canvie el nom de l'estació pel de "Estació de la platja de Tavernes de la Valldigna".

D'eixida ens semblava una broma, una ocurrència més pròpia del Dia dels Innocents, però no: venint d'un mitjà seriós i responsable no podia ser-ho. I això ho confirmava el diari quan deia arreplegar un informe signat pel regidor del PSOE, Juan Bautista Talens, regidor de Mobilitat Urbana, que argumenta el canvi de nom, perquè l'estació "se sitúa a poco más de 1,1 kilómetros de la playa" quan queda a 2,5 km del casc urbà principal de Tavernes. 

Segons el diari, l'Ajuntament enviarà en breu, si no ho ha fet ja, el document a Adif i Renfe perquè canvien el nom oficial de l'estació. En primer lloc, cal dir alt i clar que l'estació no està en la platja i, en segon lloc, que no podem oblidar ni obviar que porta el nom oficial del poble: Tavernes de la Valldigna. Ai, ai, ai.... "sóc de Tavernes, sóc de Tavernes".

Si almenys es proposara "Estació de la Valldigna", en referència a la comarca i a la totalitat d'usuaris...

Un altre argument oferit és que així es dóna a conéixer la platja de Tavernes a nivell turístic, perquè apareixerà en el mapa de rodalies de Renfe.  Sense comentaris. 
 
Nosaltres sempre hem pensat que la platja es potencia amb projectes i actuacions de millora i modernització i així, per exemple,  han treballat les regidories de Turisme de poblacions properes i han aconseguit milions de fons europeus per a millores. És el cas de Cullera, o de la ciutat de Gandia i també  Oliva, hi ha més però ja es veu: milions en la passada legislatura  mentre ací a Tavernes, la regidoria de Turisme en aquest aspecte... res de res. I ho deixem ací.