L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 5 de novembre del 2023

L'Orquestra Simfònica de la SIUM és primer premi en la sisena edició del Concurs CaixaBank d'Orquestres valencianes

 

 L'Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes s'ha proclamat campiona de la sisena edició del Concurs CaixaBank d'Orquestres valencianes, categoria "Salvador Giner" en haver aconseguit un total de 253 punts. Al mateix temps, el director Manuel Godoy ha rebut el premi especial de 1.500 euros com a millor director de la categoria. En segon lloc ha quedat l'altra finalista, el Centre Artístic Musical de Xàbia (La Marina-Alacant).

 



 Cada orquestra havia d'interpretar dues obres de lliure elecció, però una havia de ser obligatòriament del repertori orquestral entre 1750 i 1850 i amb una durada entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner.  


Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia
 

L'orquestra de la SIUM, sota la direcció de  Manuel Godoy, ha interpretat la Simfonia núm. 7 en la major. Op. de Beethoven i Danzón núm. 7 d’Arturo Márquez. Com a oponent ha tingut l'altra finalista, l’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció Joan Antoni Bou Vayà, que ha interpretat el Concert per a flauta núm. 1 en sol major k313 de Mozart i la Simfonia núm. 26 en re menor Lamentatione de Haydn.

 

 

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals (FSMCV) i el patrocini de CaixaBank. Cal indicar que és  la primera vegada que la nostra orquestra participa en un concurs. La celebració d’aquest certamen s’emmarca en el programa "CaixaBank escolta València", que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l’activitat musical al País Valencià i que té en el concurs una de les seues accions més importants. El certament consta de dues categories: "Salvador Giner", per a orquestres d’entre 30 i 60 músics i "Martín i Soler", per a orquestres d’entre 61 i 85 músics.

El jurat ha estat compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants. 

 

 A més, vinculat a este concurs i amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del concurs i les dos que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a les capitals culturals 2023 de la Comunitat Valenciana.

Les orquestres participants reben un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el VI Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana. Com hem dit, hi ha un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros i a més, el jurat concedeix un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories.