L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 13 de novembre del 2023

EL PATIVEL A TAVERNES: El Sector 6 no ha estat mai afectat i el Sector Mareny té prorroga fins que la Generalitat execute la depuradora

 
 
El nou govern de la Generalitat vol reformular al Pativel de manera que es puga “compatibilitzar la protecció del medi ambient amb el desenvolupament econòmic i social” amb referència als set PAIs del País Valencià afectats, entre els quals hi ha el “Sector 17 o Marenys2A” de TAvernes. 
 
Ací cal remarcar i informar que no està afectat el  Sector 6 o “de la Torre”, tal com en múltiples ocasions en els plens municipals ha explicat sempre el regidor de Compromís, Josep Llàcer, responsable d’Urbanisme i Obres, a pesar que les informacions de premsa l'inclouen entre els afectats pel Pativel. El sector afectat a Tavernes és el "Sector 17 o Marenys2A", tot i que la seua paralització és deu a que la Generalitat no ha executat la nova depuradora, com també s'ha explicat en múltiples ocasions, i per tant segons la llei tindria una prorroga fins que eixa infraestructura del cicle de l'aigua s'acabe. I sembla va per a llarg.
 
El Pativel per a defensa del territori i de la costa
 

Plànol extret del document oficial del PATIVEL publicat per la Generalitat. A Tavernes només hi ha afectada la zona litoral entre Padur i Xeraco, i dins de l'afecció, el Sector 17 té la qualificació de "transitari".  (clic damunt per engrandir)
 

El denominat “Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda Litoral” (Pativel), tal com hem explicat ací, va entrar en vigor el maig del 2018 i per als plans aprovats abans de la seua entrada establia un termini de cinc anys per a iniciar els obres i sinó, el terreny passaria a la consideració de "sòl no urbanitzable rural protegit".

El termini de cinc anys va acabar el mes de maig passat, i per tant els plans urbanístics no iniciats - com és el cas del “Sector 17/Marenys 2A” de Tavernes i els altres 6 al llarg de la costa valenciana- passaven a considerar-se com a caducats. I així ho va informar Conselleria de Política Territorial: cap dels set PAIs implicats havia iniciat les obres, encara que ja la Conselleria ja matisava que si la falta de les actuacions i no s'havien iniciat les obres eren imputables a l'Administració, no s'aplicaria automàticament la caducitat.
 
 
El DOGV ho deixa ben clar: el temps no corre per al sector Marenys 2A fins que la Generalitat no execute la depuradora.
 

 
I eixe és precisament el cas de Tavernes, com hem informat en altres ocasions: no s'ha iniciat la urbanització del sector Marenys per causes imputables a l'Administració valenciana, i no es podrà iniciar la urbanització si primer no s'executa la nova depuradora de Tavernes i eixa execució no depén del nostre Ajuntament, sinó de la Generalitat.

El nou govern de la Generalitat PP-Vox informa que vol estudiar els casos un a un perquè els municipis justifiquen la paralització, tot i que en la ment del nou govern hi ha aprovar un pla territorial que anomenen “de protecció i ordenació de la costa” que en la pràctica seria una manera d'esmenar el Pativel, encara que molt ens temem que si això passa, acabara tot en els tribunals.
 
Cal recordar la sentència del Tribunal Suprem, que deixava sense efecte una sentència del TSJ valencià en contra del Pativel, fins a considerar-lo nul. L'alt tribunal espanyol ha corregit la sentencia del tribunal valencià, i el Pativel és totalment legal.