L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 21 de novembre del 2023

Carreteres de la Generalitat confia a licitar la redacció del projecte constructiu de la ronda de Tavernes al llarg del 2024

 

La Generalitat treballa amb la previsió de licitar i redactar el projecte constructiu de la ronda de circumval·lació de Tavernes al llarg del 2024.

Ahir vas tindre lloc una reunió en la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori,  en la qual la consellera  Salomé Pradas i la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez, van confirmar als representants del govern de l'Ajuntament de Tavernes que confien en aprovar definitivament el projecte en breu. 

Actualment la Generalitat està pendent de resoldre el condicionant derivat de la Declaració d'Impacte Ambiental, el qual com vam informar demanava un estudi més detallat i complet de les zones afectades per una possible inundabilitat.

Un altre segons problema a resoldre és l'informe desfavorable de  Carreteres de l'Estat que, també com nosaltres vam informar en el seu moment, no considera adequat el lloc projectat per a construir la rotonda projectada com a mitja de connexió entre carreteres (la nacional, la comarcal i  la de la platja) en la zona de Borderia.  L'espai, com és conegut, no és massa ample i es troba la dificultat afegida de l'existència de l'ullal, a més que cal pensar en l'ampliació de la nacional en autovia entre Favara i Xeraco en un futur. 

La Generalitat té assignats 150.000 euros en el pressupost del 2024 per a redactar el que seria el projecte constructiu definitiu, amb la indicació de les unitats d'obra per poder licitar i executar les obres, però molt ens temem que, amb totes les circumstàncies explicades, i sobre tot els problemes derivats de l'enllaç amb la carretera nacional i futura autovia, la cosa va per a llarg.