L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 25 de maig del 2020

Vicent Estruch ens ha deixat


El passat dissabte ens deixava Vicent Dòmenec Estruch i Fuster (Tavernes 1961), era una gran persona, un gran professional, un gran amic dels seus amics i, sobre tot, un enamorat de la seua Valldigna i del seu país, persona de sòlids principis, sempre compromés amb la defensa del Medi Ambient i la Natura. Ens ha deixat després d’una lluita de mesos contra una cruel malaltia.

Vicent Estruch en la dècada dels 70 i 80 del segle passat va ser a Tavernes i a la Valldigna un dels pioners de la necessitat de girar la vista cap a la nostra terra, el nostre medi ambient, de cuidar-la, de mimar-la perquè de la seua salut depenia la salut de l’home.  Fundador i participant  d’Acció Ecologista Agró, va omplir en aquells anys el buit que tants joves vallers i valleres trobaven a faltar quan a la conscienciació mediambiental, una faceta que no abandonaria mai en la seua vida.

Matemàtic per formació universitària, ha exercit com a professor titular de Matemàtica Aplicada en la Universitat Politècnica de València pràcticament des de recent llicenciat, més de 30 anys, actualment en el Campus de Gandia. També ha format part un parell de legislatures  en la Junta de PDI de l’esmentada universitat. A més, era membre de l’Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zonas Costaneres.

Dins de la seua activitat cívica compromesa en la Safor-Vlldigna, va ser conseller del “Centre d’Estudis i Investigació Comarcal  Alfons el Vell.

Recordem una vegada quan, parafrasejant Jean Paul Sartre,  ens deia que no desitjava per a ningú aquella felicitat feble què era fer allò que vols, sinó la forta que aconseguim  quan estimes allò que fas. I Vicent Estruch va estimar molt el seu treball, els amics, la seua Valldigna, el seu país  i la seua família.

Vicent, que la terra et siga lleu. DEP

El nostre més sentit condol a les famílies Estruch Cucarella i Estruch Fuster.