L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 17 de maig del 2020

Ahir vam tindre pluja amb tempestes i tot apunta a una setmana amb molt bon temps

 
Durant el dia d'ahir les precipitacions en el terme de Tavernes van ser generals, sobre tot a la matinada, i van anar acompanyades de tempestes amb descarregues elèctriques. A la platja, on fins si tot, el fluid elèctric va fallar en alguns moments, el temporal s'ha notat una vegada més a la platja de la Goleta, on les ones arribaven quasi a les edificacions però sense més problemes. 

La platja des de les passades DANAs continua igual, a l'espera d'acabar una reposició que es va iniciar i després entre la darrer DANA i la Covid-19 ho han impedit. La quantitat de pluja arreplegada va ser variable, segons els punts del terme, on cal destacar els 25'5 de la Partida nova i els vora 22 litres arreplegats en la ciutat.
 
La Goleta ahir
No va ser nomes a Tavernes, i a la Safor també la pluja va anar acompanyada de llamps, amb quantitats que segons AVAMET van ser més grans, cas de Villalonga (Pla de la Llacuna) on es van arreplegar vora 140 litres, mentre a Xeraco eren més de 32 i a Xeresa 50 litres, com a localitats més properes a la Valldigna, on Barx va arribar en la Drova a fregar els 40 litres, mentre a Benifairó eren 8'5 litres. No hi ha dades de Simat en la informació d'AVAMET.

 Què s'ens espera fins acabar el maig? 

Tot apunta a una millora del temps, les pluges desapareixeran i l'anticicló ens afectara amb la qual cosa les previsions parlen de pujada de les temperatures al llarg de la setmana que poden arribar a vora 30 graus cap el divendres-dissabte.

Quan a la resta de la península, entre dijous i dilluns la zona del nord (regions cantàbriques, alt Ebre i Pirineus) poden vores afectades per pluges dèbils, i ja en la darrer setmana, segons el model de predicció  ECMWF, hi haurà  precipitacions superiors a les normals en la meitat sud peninsular, l'altiplà castellà-lleonés, sud d'Aragó i l'arxipèlag canari. A la nostra zona sembla ser regnarà el bon oratge