L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 21 de maig del 2020

Avui primer dia del Mercat de Dijous després del confinament amb un nou emplaçament



El tradicional Mercat del Dijous de Tavernes ha canviat d'ubicació. Les normes de seguretat dels usuaris i compradors, implantades pel govern de l'estat. han obligat a un canvi d'ubicació del lloc tradicional que ha estat traslladat a la zona de l'Avinguda de les Corts Valencianes i adjacents. Un emplaçament on hi ha lloc suficient per a aparcar els vehicles dels venedors i també d'aquells usuaris que s'hi apropen de més lluny.


Com a primera conseqüència hem viscut un mercat molt més "escamapt", des del pavelló multiusos fins al Parc dels Vents, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de vianants de  entre la piscina d'estiu i el CEIP Alfàndec, amb la qual cosa les parades estaven molt espaiades


La seguretat no s'ha oblidat: gent amb mascaretes, guardant els torns de compara, encara que en alguns casos la distància... un poc massa curta. A l'entrada una botella de gel hidroalcohòlic  per a desinfecció de mans i sempre sota la mirada dels venedors amb el prec de no tocar el gènere.
 
S'ha notat que hi ha ganes de tornar a la normalitat. Això és un fet evident i, a poc a poc, i amb respecte de les normes i essent responsables en les nostres actuacions, assolirem eixa desitjada normalitat en les relacions familiars, laborals, dels amics.


Avui hem donat una passa més. Després de dos mesos hem pogut gaudir del tradicional mercat del dijous, encara que haja estat amb les limitacions que la normativa imposa en aquest cas.
 
Per començar, cal destacar l’esforç realitzat des de l’Ajuntament per proveir un lloc que complirà perfectament tota la normativa legal quan a mercats municipals de carrer i, sobre tot, que complirà les mesures de seguretat per a clients i venedors, més que res les recomanacions de guardar la distància.


I eixe lloc ha estat l’Avinguda de les Corts Valencians i carrers adjacents, tot al voltant de les instal·lacions esportives municipals. És el lloc més pròxim al centre de la ciutat i que reuneix les millors condicions: amplitud, facilitat de tallar la circulació, serveis higiènics en les instal·lacions esportives, eixides ràpides... I ha estat un mercat amb bon ambient, de respecte de les normes, amb la gent amb les seus mascaretes, encara que no ha arribat a la gran assistència que és l’habitual en situacions normals de dijous en el passeig del País Valencià.
 

També hem de dir que avui era el primer dia després de 2 mesos de confinament, i això sempre pesa: alguns veïns no ho sabien i altres han preferit esperar un poc més de temps. Segur, segur que el pròxim dijous, més assistència i millor preparació en tot, encara que avui no cal fer cap retret: bona organització de les parades, lloc ample per a muntar les tendes, lloc per a aparcar, lloc reservat als comerciants per a les necessitats. Les fotografies ho deixen ben clar.  Només el problema que avui ha estat un dia de ple estiu, i la calor s’ha notat. Talment com un dijous qualsevol de juliol/agost al passeig.

I els veïns i les veïnes ho han agraït,  ho han considerat com una passa més cap a la normalitat desitjada.