L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 22 de maig del 2020

PLENARI DE MAIG 2020: Calen propostes possibles i, més que res, amb seguretat jurídica i econòmica



Ciudadanos presentava en el plenari una “moció d’impuls” que tenia com a objectiu iniciar un expedient  per  aprovar  unes  normes  reguladores i subvencionar a autònoms i empreses afectades per la crisi de la Covid-19. Aquestes mocions no es voten. (Fotografia superior reunió Ajuntament-associacions empresarials)

La proposta demanava destinar 600.000 euros dels fons municipals, és a dir dels propis diners de l’Ajuntament, només per aquest sector. La proposta hauria pogut ser positiva sempre i quan l’Ajuntament de Tavernes fora competent en la matèria i fóra legal destinar eixos diners  al objectiu  anunciat. 

L'informe de legalitat de la proposta, emés per la  Secretaria General, ho deixava ben clar: l’Ajuntament no es competent en temes com aquest de promoció econòmica ni d’ocupació. O siga, aprovar i executar la proposta era caure en una il·legalitat, tot i que Ciudadanos afirmava que en altres localitats ja s’havia aprovat.



Cap partit va negar la necessitat  de les ajudes que tenen els els sectors d'autònoms i empreses, però com indicava el regidor de Foment, Josep  Llàcer, l’Ajuntament no recapta per activitat empresarial, els seus impostos els paguen a la Generalitat i majorment a l’Estat.  La lògica de la proposta seria, per tant ,  que les ajudes les han d'abonar les Administracions que recapten els seus impostos, i eixe no és el cas de l’Ajuntament.

Llácer indicava també les normes rebudes des de la Conselleria d’Economia sobre no duplicar les ajudes, en referència a que és aquesta entitat qui les regula.

El PSOE anava un pas més endavant de la proposta i reconeixia que també altres persones necessitaven ajudes. Per tant la resposta hauria de ser per a totes aquelles persones que ho estan passant malament.

L’alcalde Sergi González va remarcar que aquestes propostes econòmiques han d’anar acompanyades de les propostes corresponents que modifiquen el pressupost municipal, o siga, d’on traure els diners, quin serveis o partides queden afectats i s’aminoren per obtindré eixos diners... però, sobre tot, remarcava que ha d'haver una seguretat jurídica, amb l’informe dels juristes a favor, i també a favor els informes econòmics sobre tot en la part del pressupost.

El regidor Josep Llácer, de Compromís, va explicar les reunions mantingudes amb els sectors empresarials i va efectuar un balanç de les actuacions de l’Ajuntament en els mesos de pandèmia, per tal de deixar clara la gestió municipal i tot l’esforç, dins de les possibilitats de l’Ajuntament, de cara al sector. Ho podeu seguir en el vídeo següent.