L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 30 de maig del 2020

La Generalitat i els Ajuntaments treballaran per una platges segures al llarg de l'estiu



El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llacer, ha mantingut una reunió per videoconferència amb responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques i de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, per tal de tractar temes relacionats amb la seguretat de les platges,  i durant la qual val rebre la informació del Decret de Platges que publicarà en breu la Generalitat i la guia de recomanacions per a les platges segures.

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, (imatge superior) va explicar l’esborrany del decret que per a millorar la seguretat i la coordinació de les emergències i protecció de les platges ha aprovat el Consell per tramitar en via d’urgència.

El regidor Llàcer ens ha explicat que el control  d’aforament en les platges, els accessos, els rentapeus, l’ús de les instal·lacions... són temes essencials que estem veien tots els dies en els mitjans de comunicació de cara a la desescalada, però que ara la Generalitat vol que els ajuntaments els contemplen dins d’un pla específic per a garantir les mesures de seguretat mentre dure la Covid-19.  La Secretaria Autonòmica de Turisme ha elaborat una guia d’ajuda  on hi ha arreplegades l’orde del Ministeri de Sanitat del  passat dia 23.

A banda d’això, es va dir que quan la Generalitat aprove el decret obligarà als Ajuntaments a redactar un “Pla d’Emergències” i aprovar-los en un termini de 6 mesos en plenari des què es publique. 




Tavernes, com la resta de participants, segons explicava Llácer, ha demanat més recursos per a dur a cap totes les exigències i recomanacions per a millorar la seguretat en les platges, on els responsables municipal recordaren que són els que  menys recursos disposen, tot i ser els que han de fer tots els esforços per implantar les mesures.

Una de les recomanacions parla de disposar d’una espècie de corredor trànsit de 10 metres d’amplada a iniciar des de vora mar, on Josep Llàcer va recordar que en el cas de la Goleta a Tavernes això és impossible per la manca d’arena, qüestió en que també van incidir altres ajuntaments, dient que es redueix en molts platges la zona destinada a les ombrel·les o tovalloles dels usuaris per prendre el sol.

Sobre la quadriculació de l’arena, els Ajuntament consideren que no és una mesura que es podrà dur a cap fàcilment perquè han de passar les màquines de neteja i és impossible, tots els dies, desfer el marcat per a tornar-lo a refer una vegada han passat les maquines.

PD: Agraïm les explicacions del regidor, al qual li hem preguntat els detalls desenvolupats després de vore fa uns dies en el seu perfil de facebook que havia mantingut eixa videoconferència.