L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 de maig del 2020

Com desinfectar per reutilitzar les mascaretes si les hem usades poc de temps



La pandèmia de la COVID-19 ens obliga a l'ús generalitzat de les màscares en la població. El Govern va imposar la utilització obligatòria en el transport públic i ahir dijous 21 s'ha ampliat l'ús obligatori de màscares en espais tancats i la via pública, si no està garantida la distància de seguretat de dos metres.

No estem acostumats a l’ús  i  és important  saber la reutilització i desinfecció de les màscares. L'ideal seria evitar-ne la reutilització però, ara com ara, no hi ha encara suficients màscares en el mercat com per usar-ne una de nova cada vegada que eixim al carrer. Així que la reutilització de màscares  passa a ser una necessitat.

La gran varietat de màscares existents impedeix donar recomanacions universals i vàlides per a totes elles. Existeixen diferents tipus de màscares (higièniques, casolanes, quirúrgiques, FFP, N95...) i també dins de cada tipus hi ha models i materials distints. 

En el quadre que hem publicat, hi ha recomanacions generals perquè les feu servir.