L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 13 de maig del 2020

L'oratge aquests pròxims dies, amb possibles pluges fins el diumenge



A partir d'avui l’oratge al País Valencià es torna inestable, de fet vam entrar ahir en "alerta groga" amb l'aparició de ruixats forts que, en alguns punts, podrien deixar més de 20 litres per metre quadrat en menys d'una hora, segons la predicció meteorològica de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Cal tindre en compte que, habitualment i en situacions com les actuals, solem iniciar el dia amb sol, talment com va passar ahir dimarts, per anar canviant al llarg del dia fins a estar el cel tapat i amb precipitacions a partir de la vesprada. Ací a Tavernes van ser febles i en el terme municipal, segons els punts es van arreplegar quantitats entre 0'6  i 1 litre, segons AVAMET.  


En general al País Valencià l’oratge passa a ser durant aquests pròxims dies de cels ennuvolats o coberts amb precipitacions que ja van començar ahir dimarts, amb temperatures "en descens" i canvis en el vent que passa a component est, moderat al litoral.


A partir d'avui la major inestabilitat tendirà a concentrar-se en el sud i a l'est peninsular, vaja que ens toca de nou en la nostra zona geogràfica!. Tot apunta que la pluja serà general, afectarà a gairebé tota la península, encara que la seua intensitat i la possible aparició de la pedra, tan perjudicial, serà factible en algunes zones. A partir del cap de setmana, sembla que les altes pressions tornaran durant uns dies, amb bones temperatures i calor.

Podeu observar la previsió de l'evolució els pròxims dies