L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 22 de maig del 2020

PLENARI DE MAIG 2020: L'Ajuntament compra dos canons d'ozó per a desinfecció



El plenari ha aprovat el pagament de la factura corresponent a dos aparells d’ozó que es van comprar a principi de la pandèmia per a usos, entre altres de la Policia Local. La compra efectuada per urgència i amb caràcter d’emergència per motius obvis, va suposar una despesa de 870 euros. 

Aquests dos canons d’ozó venen efectuant les tasques majoritàries en la desinfecció dels vehicles de la Policia Local una vegada acaba cada torn de treball i usen els agents aquests mitjans de desplaçament, però segons hem sabut també s’ha usat per a desinfecció del vehicle d’atenció domiciliària que disposa el Centre de Salut de Tavernes per desplaçar el personal sanitari en atencions de pacients a les seues cases. 



L'aparell d'ozó és usat en molts comerços, indústries, grans magatzems, centres administratius, hospitals i també són centenars els ajuntaments que n'han comprat per al seu ús.  


La informació que es pot llegir a les xarxes afirma que el canó d’ozó és un aparell que s’ha mostrat d’ una gran eficàcia per a la desinfecció dels seus vehicles en ser capaç d’eliminar el 99,9% dels microorganismes mitjançant la creació d’àtoms d'oxigen enriquit que destrueixen els bacteris en qüestió de segons i, a més, el residu que deixa no és perjudicial. És molt eficaç en el tractament de bacteris, virus, protozous, nematodes, fongs, agregats cel·lulars, espores i inclús per al coronavirus. Tot i això, aquestes valoracions no són acceptades per tots, com també es pot llegir en alguns llocs del web, en faltar estudis més específics per a la covid-19.