L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 29 de maig del 2020

IMPORTANT: Què podrem fer en la fase 2?




La fase 2  afig noves flexibilitzacions de la vida social i econòmica. És la zona de color blau clar que comprén també el País Valencià: Expliquem les més significatives:

Activitats aire lliure i franja horària per a les persones majors

S'eliminen la majoria de les limitacions als passejos: els xiquets podran eixir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni de vegades. Els passejos d'adults i xiquets podran superar el quilòmetre des del lloc de residència i es podrà eixir de casa per a això quantes vegades es vulga.

Les persones majors  de 70 anys podran realitzar activitat física (esport i passejos) en franja horària entre les 10.00 i les 12.00 hores i les 19.00 i 20.00.

Cada comunitat autònoma pot decidir si comencen dues hores abans i acaben fins a dues hores després, però sense  increment de la duració total 

S'amplia l'aforament de les botigues

Obertura  del comerç  però s'elimina el requisit dels 400 metres quadrats i s'incrementa l'aforament: del 30% al 40% permés.

També es poden obrir els centres comercials mantenint aquest límit dins de cadascun dels establiments i prohibint-se la permanència en zones comunes.

Reunions de fins a 15 persones

La possibilitat de fer reunions amb família o amics tant a l'aire lliure com en domicilis i terrasses s'amplia en aquesta etapa a les 15 persones. 

Torna l'activitat dins dels bars i restaurants

Es pot obrir l'interior dels bars i dels restaurants.  El consum ha de ser sempre en taula, és a dir, no es permeten grups de persones dempeus. L'aforament entre el 40% i el 50% del local. A més, és "preferible" que es faça mitjançant reserva prèvia.

Visites a residències

També es podrà començar a visitar a persones en habitatges tutelats i centres residencials, entre ells els de persones amb discapacitat i majors. Una visita prèviament concertada amb el centre, a la qual podrà acudir només una persona, serà obligatori l'ús d'equips de protecció i el seguiment de les mesures d'higiene i el centre haurà de comptar amb protocols per a evitar aglomeracions.

Excepcions per a aquestes visites: no es podrà anar a residències en les quals hi ha casos confirmats de COVID-19 o hi ha usuaris que estan en quarantena.

Obrin les piscines i es permet el bany en platges

S'obrin  les piscines per a ús recreatiu, tant a l'aire lliure com en espais tancats. L'aforament màxim que permet el BOE serà d'un 30% de la seua capacitat i sempre que es puguen mantindre les distàncies físiques de dos metres entre persones. Per a accedir a la piscina haurà de concertar-se cita prèvia i s'organitzaran horaris per torns. L'ordre estableix estrictes mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions.

El bany a les platges s'haurà de fer-se d'acord amb les regles de circulació, és a dir, respectant la franja horària reservada a les persones majors i seguint mesures de seguretat i higiene: entre elles, la distribució espacial per a garantir la distància de seguretat.

Cinemes, teatres i museus

Els cinemes, els teatres i altres llocs d'oci poden obrir, encara que "amb limitacions" i "amb butaca preasignada" sempre que complisquen també amb un terç d'aforament màxim. Per a espectacles en llocs tancats, com a concerts, es permet un màxim de 50 persones (en qualsevol cas, sempre amb un terç de l'aforament). 

A l'aire lliure els esdeveniments poden acollir fins a 400 persones en places assegudes i sempre guardant la distància necessària. 

A les biblioteques es podran fer consultes en sala i ús d'ordinadors, però també sense superar un terç de l'aforament. 

Tornen les noces

Les noces, que poden celebrar-se tant a l'aire lliure com en espais tancats, sempre que no se supere el 50% de l'aforament. En tot cas, el màxim de persones serà de 100 en el primer dels casos i 50 en el segon.

Vetles i cerimònies religioses

S'amplia  el nombre d'assistents autoritzats en vetles i llocs de culte. Límit màxim de 25 persones a l'aire lliure i 15 en espais tancats. La comitiva per a l'enterrament o comiat pot estar formada per fins a 25 persones. Els llocs de culte amplien el seu aforament fins el 50%.

Esports

Torna  l'"entrenament bàsic en lligues no professionals federades", l'"entrenament total en lligues professionals" i la reobertura de campionats professionals "mitjançant partits a porta tancada o amb limitació d'aforament, que poden ser retransmesos".  També, poden celebrar-se espectacles i activitats a l'aire lliure amb aforament limitat i en instal·lacions esportives en espais tancats sense públic.