L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 25 de maig del 2020

Tavernes prepara les platges: avui neteja de l'arena per la maquinària de Diputació



L'Ajuntament, a poc a poc, sense parar, va deixant en les millors condicions les platges valleres també pensant en ell possible passe a la Fase 2 de la desescalada que es pot produir el dilluns, 1 de juny. L'Ajuntament té firmat un conveni de neteja d'arena amb la Diputació, i avui les màquines ja han començat. 


Aquest mateix matí hem pogut comprovar com les màquines de la Diputació havien iniciat les tasques de garbellat per tal d'eliminar les retes més petites de plàstics, trossets de canyes, puntes de cigarretes que s'han pogut acumular al llarg de l'hivern i primavera.


Cal tindre-ho tot a punt, i més encara si la setmana vinent entrem en la Fase 2 quan les activitats autoritzades a la platja s'incremente. Així, si la setmana passada era el torn de la instal·lació del sistema de proveïment d'aigua als rentapeus - encara que qüestió sanitària no seran d'ús imminent- , avui s'efectua la neteja de l'arena, com ens mostren les imatges. 


Suposem que també en pocs dies es procedirà a la instal·lació de passarel·les, cosa que no s'ha dut a cap encara perquè l'Ajuntament va rebre de l'Agència Valencia de Turisme una comunicació on li indicava que no procedirà encara a la col·locació.


Les dues platges valleres, tant la Goleta com la genèrica  platja de Tavernes, "van rebre" des de la mar amb les DANAs d'aquest hivern, i en especial la Glòria, milers de tones de canyes que foren netejades a mà per la brigada municipal amb l'ajuda de reforç de la Diputació. Ara les màquines completen aquella taca eliminant per sistema de garbellament els fragments de brutícia més menuts.