L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 17 de maig del 2020

Les obres del col·lector de la platja s'han représ amb la desescalada de la pandèmia

 
Les obres del vial perimetral-col·lector de la platja s'han représ després de l'aturada obligada per la pandèmia de la Covid19 i de nous es torna a treballar amb la novetat que està ja conclós i enterrat el tram que circula per davall del carrer Pintor Segrelles.

Connexió dels dos col·lectors al final de l'Avinguda

Coincidint amb la construcció soterrada del col·lector, s'ha efectuat l'empalme amb el col·lector que discorre per davall de l'Avinguda, una connexió que es troba al final, enfront al Restaurant Luna Park i que podeu vore en la fotografia de dalt.


Aquest col·lector de davall l'Avinguda es va executar en el 2010-2011, dins de la reforma de l'Avinguda de la Marina, i no tenia cap aplicació practica en ser un col·lector mort, sense desembocar l'aigua a cap lloc. Ara, amb l'empalme amb el nou col·lector que arriba fins al canal de la Zona Sant Pablo, es podrà arreplegar l'aigua de pluga de l'Avinguda de la Marina i dur-la cap a la mar. 

Els trams enterrats que duen cap al canal San Pablo
A poc a poc, i a pesar de les dificultats que han sorgit enguany per a fer obres a l'aire lliure amb les DANAs que ens han afectat i ara la pandèmia, les obres avancen.

El projecte de construcció d'un col·lector va nàixer amb el "Pla Director" de l'aigua potable de Tavernes, l'any 2006, però el govern municipal del PP d'aquells temps no va iniciar, ni el projecte, mai. 


Carrer Pintor Segrelles
El govern de Compromís va començar els tràmits del projecte a l'any 2012, i va haver de desfer primer la madeixa de problemes administratirus existent per obtindre els permisos d'abocament d'aigües, de Costes, Generalitat, de la Confederació, cosa que va portar dos anys de gestions. L'any 2015 el projecte tècnic estava acabat però davant el gran cost, el govern de Compromís va encomanar a TYPSA, una de les empreses més prestigioses espanyoles, uns estudis que feren més eficaces les obres i poder aprofitar més la inversió de 3 milions. 

Detall de l'obra amb els trams de col·lector que s'empren
Les soluciones aportades obligaven a un canvi de projecte, més complet, amb inclusió de tanc d'arreplegada d'aigua i desviament a la Séquia Mare per al rec de camps, i com a complement, se li va afegir al projecte tota la urbanització del carrer Blasco Ibañez i adjacents. Ara s'executen les obres d'aquest segon projecte, més complet, i que és l'obra més important executada els darrers 30 anys en la platja.

Si voleu més informació i detallada, podeu llegir un resum clicant a l'enllaç: