L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de maig del 2020

PLENARI MAIG 2020: El ple aprova la exempció de la taxa d'ocupació de la via pública



El ple de l’Ajuntament de Tavernes va aprovar ahir una modificació de la vigent ordenança fiscal  que regula la taxa per l’ocupació de la via pública amb taules i cadires i que suposa una exempció de la taxa des del 15 de març fins el 31 de desembre d’enguany.

La decisió presa en el ple d’anit, con s’indica al text de l’expedient,  s’aprova per les reduccions d’ingressos en el sector hostaler produït per la pandèmia Covid-19.  L’objectiu final de la mesura presa per l’Ajuntament és ajudar a la recuperació del sector local i a remuntar l’actual situació de crisi.

L’Ajuntament efectuarà la reducció del 100% d’ofici amb efectes, com hem dit, a partir del 15 de març.  Aquells establiments del sector que ja havien abonat la taxa del primer trimestre ara tindran també una devolució pel període entre el dia 15 fins al 31 de març del 2020 que queda exempt.



Tal com ací hem publicat en diverses ocasions al llarg del període de confinament,  a proposta de l’alcalde Sergi González com a responsable de l’Àrea d’Hisenda Municipal, la Comissió Informativa Permanent d’Economia, Hisenda i Especial de Comptes, ja havia aprovat l’exempció  del 15 de març fins al darrer dia de l’any. De tota manera, necessitava la ratificació del plenari municipal, cosa efectuada en la sessió corporativa d'anit.

Aquesta reducció no exclou en la tramitació de les sol·licituds d’ocupació del domini públic amb taules i cadires i el corresponent permís de l’Ajuntament. La falta d’autorització comportarà l’exigència de responsabilitats i, si escau, les sancions previstes per la normativa aplicable.

La resolució del ple municipal, com és habitual, té caràcter de provisional i passarà a ser efectiva una vegada transcorreguts 30 dies des de la publicació de l’acord plenari en el BOP i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, sempre i quan no haja tingut cap reclamació.