L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de maig del 2020

Reunió Ajuntament i Associacions d'empresaris i comerciants per impulsar vies de col·laboració



L’Ajuntament, representant per l’alcalde Sergi Gonzàlez i els regidors de Foment, Josep Llácer i de Turisme, Anna Bellver, tots tres del govern de Compromís, s’han reunit amb els representants de la Associació d'Empresaris de la Valldigna, la Associació de Comerciants de Tavernes y la Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja de Tavernes (Aceplat),per tractar vies de col·laboració i ajuda després de la desescalada de la Covid-19.

La reunió ha estat qualifica com a positiva des de l’Ajuntament per la col·laboració i voluntat d’enteniment entre totes les parts participants. L’encontre va tindre lloc en el saló de plenaris i en el seu transcurs, cada part va indicar la seua situació i problemàtica. Les associacions es pogueren adonar de la realitat de l’Ajuntament, que és també un altre damnificat i pateix moltes de les qüestions i dels problemes actuals.

El punt principal al voltant del qual va girar la reunió va ser les possibilitats que té l’Ajuntament de donar ajudes des del punt de vista fiscal, on l’alcalde recordava que la majoria dels conceptes impositius estan reglats i no són competència municipal sinó d’altres administracions, cas per exemple de l’IBI o l’IAE, un  impost aplicat a empreses que facturen més d’1 milió euros, i en el cas local una ajuda només beneficiaria els bancs o grans supermercats de fora. 



Els comerços i establiments de Tavernes paguen majorment els seus impostos a la Generalitat i a l’Estat, Administracions que tenen la competència en ocupació i haurien de prestar l’ajuda. Al respecte, es va indicar que l’Ajuntament pot ajudar en la taxa d’ocupació d’espais de la via pública – de fet l’ajuda ja s’ha anunciat amb l’exempció de la taxa enguany- i en parlar de la taxa de l’arreplegada domiciliari de fems, es va dir que els establiments paguen igual que un particular, 40’5 euros, tot i tindre un ús més intens. Si paguen més és per la taxa de reciclatge, però no és una taxa municipal ni es paga a l’Ajuntament, sinó al Consorci de la Diputació.

Els reunits van confirmar que les ajudes anunciades per la pandèmia encara no les havien cobrades, mentre que l’alcalde Sergi González va informar també de la situació de Tavernes, on el municipi ha hagut de fer front a les despeses de reparació de les destrosses causades per les successives DANAs i encara no havia rebut cap subvenció de les anunciades per l’Estat o Generalitat.

Un altre dels punt abordats va ser la platja vallera, on el govern municipal de Compromís va informar que Turisme de la Generalitat els havia comunicat que encara no tenen autorització per a instal·lar les passarel·les. L’alcalde va informar també de les reunions i gestions amb Costes per a executar la reposició d’arena, cosa que encara no s’ha iniciat i també els va informar que l’Ajuntament, que també és un damnificat,  no ha rebut encara cap ajuda de les DANES que hem patit.

Si que va quedar palesa la voluntat tant de l’Ajuntament com dels reunits d’impulsar les ajudes a la instal·lació de les energies renovables per tal de caminar a una platja ecosostenible, on molts dels edificis de l’Avinguda de la Marina podrien acollir aquestes instal·lacions en terrats i teulades, una proposta molt ben rebuda i on hi ha predisposició d’avançar.