L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 de maig del 2020

PLENARI DE MAIG 2020: L'Ajuntament construeix nou nínxols en el Cementeri Municipal'


El consistori de Tavernes va aprovar en la sessió plenària de maig, amb els vots de Compromís, PSOE i l’Esquerra consignar vora 100.000 per al pagament de la construcció de nínxols que es du a cap en el Cementeri Municipal.  Els nínxols ja estan en construcció, per procediment d’urgència, i les obres les executa l’empresa local “Grau Pascual”.  

La  situació d'urgència ve determinada per la pandèmia Covid-19 i la rapida evolució  ha requerit prendre mesures immediates.  Un escrit de l’alcaldia justifica l’obra urgent perquè el cementeri municipal no té prou capacitat per assumir un gran increment de soterraments en temps molt curt (les possibles víctimes de la Covid-19  i les defuncions normals) i com a prevenció es va dur a cap  la contractació d’emergència i l’adjudicació de l’obra.

En el torn de paraula, com ja ve essent costum, el PP va acusar a Compromís de falta de previsió per no fer ampliació del cementeri segons el PGOU. L’alcalde Sergi González  va haver de recordar a la portaveu, Eva Palomares, que l’ampliació del cementeri s’ha explicat moltes vegades en el ple i sembla que ella no vol assabentar-se. 

Compromís ha construït els darrers anys 94 nínxols en la zona sud-est, 60 en la zona nova i altres 64 nínxols i 35 columbaris en la zona més antiga, unes actuacions que contrasten amb els escassos construïts pel darrer govern del PP.

El regidor Josep Llàcer va explicar - una altra vegada, i en van... – quin és el problema de Tavernes per ampliar el Cementeri: per obtindré terrenys s’ha de desenvolupar  el PGOU i el PP, tot i aprovar-lo en solitari el 2004, no iniciaren cap procés i això ha paralitzat tot el procés d’ampliació posterior.

Publiquem l’explicació del regidor.