L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 30 d’octubre del 2022

"VIATGE A OZ. EL MUSICAL" : Espectacular estrena a la Casa de la Cultura (vídeo)


"Trencadís" va estrenar ahir la versió valenciana del seu darrer espectacle “Viatge a Oz. El musical” en la Casa de la Cultura, teatre de residència de la companyia a la nostra ciutat.

Un espectacle increïble, meravellós i màgic dirigit als més petits de la casa (i també als majors) amb un missatge relacionat amb les vocacions i la recerca del que volem fer en la vida, on el valor de l'amistat es potencia a través del recorregut pel camí simbòlic format pels taulells grocs i que cal fer plegats.
 
L'argument ens parla de Dora, la protagonista de “Viatge a Oz, el musical”, una xiqueta que dibuixa de meravella (camps bonics de blat amb roselles, espantaocells, castells de llaunes i peluixos de lleó), que se li dóna bé la vessant de les arts, però com que cal una persona que duga els comptes de la granja familiar, sembla ser que aquest serà el destí que li volen els oncles.

 
 
 
A partir d’aquesta premissa, i talment com en els seus últims muntatges,  "Trencadís" combina els relats clàssics amb l'adaptació i missatges carregats d'actualitat. I en aquest cas els missatges de la història són ben evidents: els xiquets i xiquetes pensen contínuament en allò que volen ser de majors, i a partir d’eixe fet, la història del mag de Oz serveix de vehicle per a explicar-los, en el seu propi llenguatge, la importància de trobar allò que els motive en la vida i que finalment es puga convertir en el seu futur treball.

Els espectadors hi hem trobat els personatges i els escenaris del clàssic de Frank Baum en el viatge que Dora, la protagonista de la nostra història, emprén cap al país dOz meravellós i on descobrirà quina és la seua vertadera passió en la vida, la qual cosa realment la farà al final feliç.
 
 
.
 
 
“Viatge a Oz. El musical” és per tant la recerca dels vertaders interessos i vocacions, del que volem ser, d'allò a què volem dedicar la nostra vida i, sobretot, de la necessitat de poder fer el que ens acoste a la felicitat. I en el muntatge del musical, la fantasia, el color i la imaginació com a embolcalls del viatge fascinant que naix dels dubtes i inseguretats inicials de Dora i que l’aproparà al somni que sempre ha desitjat. 

“Trencadís” en aquest nou espectacle segueix les premisses bàsiques
del teatre musical, la combinació de la música, la cançó, els diàlegs i el ball i alhora segueix el que de sempre ha estat la tònica dels seus muntatges: el ritme en l'espectacle i la diversió, però no només dels menuts i menudes, sinó de tota la família
 
 

  
I això ho hem pogut comprovar avui, amb les palmes rítmiques dels espectadors quan han  acompanyat en moltes ocasions els números musicals del muntatge, els quals fan un recorregut per múltiples i distints estils musicals vigents i actuals, i on no ha faltat ni una picada d'ull al cabaret, tant en la música com en el vestuari espectacular del número quasi al final en la Ciutat Maragda.
 
La proposta que hem pogut presenciar avui potser siga la "més musical" dels musicals fins ara muntats per la companyia, amb una proposta que uneix els personatges de sempre amb uns números musicals i interpretacions on cal destacar la qualitat de les veus, el muntatge ben cuidat, una música original alegre,  una vistosa i atractiva coreografia, un dels vestuaris amb més colorit entre els muntatges de Trencadís, sempre adequat a cada personatges i una escenografia que agrada i deixa bocabadat l’espectador per la seua qualitat.
 
 
 
 
 
I per aconseguir-ho, es compta amb la genial interpretació de Mary Porcar com a Dora; Mamen Mengó com a Glinda, la Bruixa del Sud; Arturo Sebastià és l'Espantaocells que acompanya Dora, Àngel Crespo com a l’Home de Llanda i Adrián Romero que és el Lleó, sense oblidar l’equip artístic de primera línia que formen Pascual Peris, en el vestuari, Daniel Raga a les llums, l’escenografia de Row Disseny Escènic, la robòtica de Domènec Mesquita, les projeccions de Jaume Girona, el disseny dels dibuixos de Dora de Chicorela Art&Esdeveniments, l’attrezzo de Raquel Segarra, la perruqueria i maquillatge d'Inma Fuentes, les titelles de Muppetece, les coreografies de Pachi G. Fenollar, la música original de Vanessa Gil i Carlos Mansa tot per amanir el text del valler Josep Mollà i la direcció de José Tomàs Chàfer.
 
 
 

Un muntatge que, estem ben segurs i així ho desitgem, serà ben acollit per la crítica i pels espectadors de tot l’estat, com ja s’ha esdevingut amb altres muntatges: “Aladín, un musical genial”, “Merlín un musical de Llegenda” o “Alícia en el musical de les meravelles”. Són deu anys de dedicació al teatre musical, amb cinc espectacles en gira, reconeixements de la xarxa Nacional de Teatres i molt guardons de les diferents convocatòries de premis de teatre i milers de funcions a la seua esquena.

La nostra enhorabona. 
 
Les fotografies i vídeo corresponen a la presentació a Tavernes i a la nota de premsa de "Trencadís", excepte la  primera i última fotografia que són de la salutació al final de la representació de les 17 hores d'avui.