L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.525
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:27.538

dimarts, 25 d’octubre del 2022

Tavernes presenta el marc estratègic del programa "Millorem i creixem" en un acte celebrat a Las Naves de València

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís, ha presentat el marc estratègic "Millorem i creixem a Tavernes de la Valldigna" en un acte celebrat a Las Naves de València. Josep Llàcer, ha destacat que “el programa és engrescador i de gran ajuda per a definir l’estratègia d’innovació de tot allò que fem i volem fer per a impulsar Tavernes en tots els àmbits i per tal que els veïns i veïnes gaudisquen en el futur d’una ciutat avançada i innovadora”.
 
Avui ha tingut lloc a Las Naves la jornada de cloenda de la segona edició del programa orientat a missions d’innovació, en la qual hi ha participat el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, com a responsable d’Urbanisme de Tavernes, l'àrea directament implicada i que ha treballat els objectius del programa: ajudar a les localitats seleccionades en la planificació del propi model de ciutat i les missions que cal fer en innovació, per tal de donar millor resposta als reptes i necessitats dels municipis. 
 
 
Així el marc estratègic defineix les Missions de futur centrades en la reactivació social i econòmica de la ciutat, la defensa de la cohesió social, l’impuls de l’economia, el comerç local i una ciutat sostenible en un territori equilibrat, i el foment de la innovació en sectors tan importants com l’agricultura. El marc estratègic de la Tavernes del futur es divideix en quatre grans línies de treball: 
  
- ‘Ciutat per al turisme sostenible’: planteja les Missions i objectius de promoció dels actius patrimonials, naturals i culturals, la infraestructura verda connectada i la platja accessible, la publicitat i promoció per a captar nous visitants i desestacionalitzar el turisme. 

- ‘Ciutat per l’agroecologia’: planteja les Missions i objectius de renovar el model agrícola local, la formació específica i professionalització dels agricultors i agricultores a través de la formació educativa i els tallers d’ocupació, fomentar la economia circular, el consum local i la innovació per a la descarbonització del sector. 

- ‘Ciutat per l’habitatge accessible’: planteja les Missions i objectius de la regeneració urbana del casc urbà i la platja per a millorar la mobilitat i l’accessibilitat, així com fomentar l’ocupació d’habitatges desocupats, especialment en el casc antic. 

- ‘Ciutat per la seguretat i la tolerància’: planteja les Missions i objectius de treballar la conscienciació en tolerància, respecte, civisme i impulsar accions contra les violències de tot tipus, especialment contra la violència de gènere, la formació en seguretat vial, la millora en la ciberseguretat i la seguretat en el camp mitjançant la innovació.
 
 


Tavernes ha participat junt a les localitats de Gata de Gorgos, Elx, Orpesa del Mar, Vinaròs i Algemesí dins de la segona edició del programa d’innovació impulsat per Las Naves i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. L'acte ha comptat també amb la presència de la directora general d’Innovació, Sònia Tirado, el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, i la resta de Municipis Innovadors del 2021 i 2022.

Segons la nota del Gabinet de Premsa i Comunicació de l'Ajuntament