L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 6 d’octubre del 2022

El mural de Jaume I el Conqueridor: la superació d'un repte

 

L’alumnat del Taller d’ocupació “Millorem l’entorn de Tavernes de la Valldigna IV” ha elaborat un mural de 9 x 9 metres, amb àrids de diferents colors, que representa la figura del rei Jaume I el Conqueridor, tot amb motiu de festejar la festa del 9 d’octubre, el Dia del País Valencià.

Fins ací la noticia que hem pogut llegir en molts llocs de la xarxa, entre ells ací al nostre blog. Però al darrere hi ha alguna cosa més, perquè el mural és molt més que unes pedres formant una figura: el mural representa tot el que hi ha darrere i al voltant del taller d’ocupació, tot el treball i la formació que adquireix l’alumnat de "Millorem l'entorn de Tavernes IV", i és una prova de superació per a unes persones, dones i homes, que fa uns mesos estaven a l’atur, moltes d’elles amb risc d’exclusió social, i amb poques expectatives laborals i personals.

 

 

Les tasques que assumeix el taller d’ocupació, amb el recolzament de l’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Foment que dirigeix el regidor de Compromís Josep Llàcer, van molt més enllà de pintar un local, podar unes plantes o plantar uns arbres, tasques que han efectuat al llarg del curs de formació i aprenentatge com hem vingut informant ací. Al darrere i com a objectiu hi ha tota una intencionalitat pedagògica, una oportunitat que busca la superació personal de l’alumnat i l’apertura de mires i expectatives.

El personal docent del taller, de manera conjunta i coordinada amb la Agent de Desenvolupament Local i les regidores i regidors de l’Ajuntament de Tavernes, busca projectes que resulten motivadors, que suposen tot un repte per tal de demostrar, i de que cada home i dona del taller comprove per sí mateix, que és capaç d’afrontar amb èxit nous reptes que temps enrere ni tan sols haguera pogut somniar.

 

 

Com hem explicat moltes vegades - i ara de nou cal posar en valor - el IV Taller d'Ocupació actualment en funcionament va iniciar a caminar amb la presentació del projecte i documentació a "Labora", entitat del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, per tal d'aconseguir la subvenció de 724.075,20 euros que ha permés dur endavant aquest taller.

La regidoria de Foment local, amb aquesta subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball dins del programa marc "Labora" ha pogut contractar 30 veïns i veïnes durant un any, a més dels 6 professionals que formen part del personal directiu, docent especialitzat i auxiliar del taller d’ocupació.
 

Josep Llàcer, responsable de Foment i de la gestió política dels tallers d'ocupació

 

Una escola taller d'ocupació que és un gran instrument d'aprenentatge per a l’alumnat, on a més de ser fonamental una formació especialitzada s'adquireix amb els treballs pràctics una experiència professional que els facilita integrar-se en el mon laboral, a més de amb les pràctiques dur a cap actuacions que milloren l’aspecte del municipi i faciliten la posada en valor d'actes, festes, costums, espais urbans... 
 
I això es pot comprovar aamb aquest mural que festeja la diada dels valencians i valencianes, sense oblidar per exemple el gran Parc del Cambro, o la pintura dels centres escolars, les activitats de millora d'espais verds i espais urbans, entre altres exemples que farien el llistat interminable.
 
Tot un conjunt de projectes, obres i treballs que, si voleu conèixer en què participa l’alumnat del taller "Millorem Tavernes IV" nomes cal visitar el blog milloremtavernes4 o l’Instagram millorem4.