L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’octubre del 2022

L'Ajuntament licita per 228.833,05 euros l'habilitació d'un Centre Social en el carrer La Barca

 



L’Ajuntament de Tavernes ha publicat avui en la Plataforma de Contractació del Sector Públic (PCSP) la licitació de les obres per executar el projecte denominat “Habilitació del Centre Social en el local de la planta baixa del Carrer la Barca, 41”.  Aquest local, actualment en desús i de propietat municipal, va servir durant molts anys com a seu del Jutjat de Pau de Tavernes.

La informació que s’indica en la PCSP explica que  s’executaran “les obres necessàries per a l’habilitació del local de propietat municipal, situat en el Carrer la Barca nº 41 baix, del casc urbà de Tavernes de la Valldigna, per a un ús de Centre Social”.

S’indica igualment que “es pretén amb la realització de aquesta habilitació del local per a Centre Social, donar solució a la demanda d’aquest tipus de dependències amb la possibilitat de la seua homologació reglada dins del municipi.  En vista de les necessitats plantejades i de la funció mateixa que té l’espai dotacional de què es tracta, s’ha optat per la habilitació de un espai destinat a tallers de manualitats, psicomotricitat etc. i un altre espai polivalent, a mes d’uns serveis adaptats i tres despatxos”.

 

Plànol de distribució del local (adaptat de PCSP)

 

El valor estimat del contracte és de 228.833,05 euros, impostos inclosos, i les empreses interessades poden presentar les ofertes fins el dia 26 d’aquest mes d’octubre. Una vegada adjudicada l’obra, es contempla un termini d’execució de les obres de tres mesos.

L’Ajuntament vol que aquest nou local, una vegada acabades les obres, siga la seu del Taller Respir, un centre que atendrà a persones dependents que presenten dèficits motors, sensorials i de memòria, a més de problemes per afecció amb Parkinson, Alzeimer o simplement perquè tenen una mobilitat reduïda i necessiten ajuda d’altra gent per poder desenvolupar el seu dia a dia.

El centre i les noves dependències acollirà per tant les activitats a persones depenents amb atenció a càrrec de professionals del Gabinet Psicopedagògic municipal, que desenvoluparan aspectes tan importants com l’estimulació a la parla, el taller de memòria i altres taller que milloren aspectes cognoscitius de les persones dependents.

 Segons publica  la PCSP i informació pròpia sobre el Taller Respir