L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 11 d’octubre del 2022

A Tavernes portem arreplegats entre 27 i 69 litres de pluja, segons els punts de mesura. A partir de dijous millora l'oratge


Un total aproximat entre 27 i 69 litres (segons siga els 3 llocs del terme on estan situades les estacions meteorològiques) s'han arreplegat a Tavernes des del passat cap de setmana, quan es va iniciar el període pluges. La major quantitat de precipitació s'ha mesurat en la zona del Cambro-Ull de Bou, amb un total de 69 litres, mentre en el nucli urbà (Poble i Sequers) les quantitats han estat menors i variables, amb una mitjana sobre la meitat. Sempre segons les dades que recollim d'AVAMET.

 

Situació a les 11 del matí

Aquesta diferència en les mesures és la primera conseqüència de les característiques de les pluges que estem tenim i que poden ser fortes i amb una bona quantitat localment, però a escassa distància pot ploure molt poc.

A la resta de la Valldigna cal indicar que a Barx les mesures de les 4 estacions oscil·len entre 44 i 55 litres, a Benifairó Pator se n'han mesurat sobre els 40 litres i a Simat, a falta de conéixer la pluja d'avui, entre el dia 8 i el 10 s'han arreplegat 41 litres. 

 

                                               Evolució de la tempesta la nit passada

 Tot i la tempesta d'aigua i llamps que vam tindre ahir, i que va ser més forta i es va notar més a la platja, ha plogut  amb coneixement i aquesta vegada no hem patit les grans precipitacions que estem veient a les comarques veïnes, i lluny de l'episodi que patírem fa unes setmanes a Tavernes quan, ens pocs dies arreplegarem, vora 300 litres totals, en alguns moments amb pluja de forma torrencial de més de 100 litres/hora.

Estem a la tardor i sempre que hi ha una entrada de vent fred en les capes superiors de l'atmosfera sol dur aparellada pluges, que enguany com diuen totes les prediccions poden ser molt fortes pel gran escalfament de l'aigua de la mar.

 

Sobre la situació actual cal dir que AEMET manté l'avís de risc groc, tant per avui dimarts com a per a demà dimecres, i això vol dir que podem patir pluges localment intenses durant un curt període de temps, que es donaran en la franja litoral i poden afectar tota l'àrea marítima fins a les illes. El vent comença a girar a gregal, o siga a bufar del NE, amb la qual cosa la Safor i les Marines alacantines gaudeixen de més probabilitat de pluges. 

Situació que sembla ser canviarà a partir de dijous, amb domini d'anticicló i pujada de temperatures fins als 30 graus en el pròxim cap de setmana.

Elaboració pròpia