L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 972
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 49.382

dijous, 20 d’octubre de 2022

Tavernes destina 228.833 euros per al Centre Respir per atendre les persones de la tercera edatL’Ajuntament de Tavernes destinarà 228.833,05 euros de fons propis per a executar les obres del projecte denominat “Habilitació del Centre Social en el local de la planta baixa del Carrer la Barca, 41”,  un local de propietat municipal que va servir fa uns anys de Jutjat de Pau de la ciutat.

Els conceptes que s'indiquen en el plec de licitació de l'obra indica que s’executaran “les obres necessàries per a l’habilitació del local de propietat municipal, situat en el Carrer la Barca nº 41 baix, del casc urbà de Tavernes de la Valldigna, per a un ús de Centre Social”. Això implica poder unificar els serveis que l'Ajuntament destina al col·lectiu de majors i que, a hores d'ara, es duen a cap en llocs distints com són el Braç Treballador, el Centre Social Dolores Rojas Almel·la i l'escoleta de la platja a l'estiu..

L'Ajuntament pretén amb aquest Centre Respir  "la habilitació del local per a Centre Social, donar solució a la demanda d’aquest tipus de dependències amb la possibilitat de la seua homologació reglada dins del municipi.  En vista de les necessitats plantejades i de la funció mateixa que té l’espai dotacional de què es tracta, s’ha optat per la habilitació de un espai destinat a tallers de manualitats, psicomotricitat etc. i un altre espai polivalent, a mes d’uns serveis adaptats i tres despatxos”.

 

Plànol de distribució del local (adaptat de PCSP)

 

La previsió es poder acollir un total de 40 persones, però no serà un grup fix, sinó que canviara segons els tallers i activitats previstes. Tal com es pot vore en el plànol, el Centre Respir comptarà amb una aula polivalent per a realitzar activitats i tallers, a més d'una sala d'informàtica per tal que les persones majors puguen aprendre aplicacions bàsiques. Igualment s'ha previt aules per a activitats de psicomotricitat, manualitats, potenciació de la memòria, i es completa el centre amb despatxos, magatzem i la recepció. 

L'Ajuntament, com hem dit invertirà en l'habilitació, un total previst de 228.833,05 euros, impostos inclosos, i les empreses interessades poden presentar les ofertes a la baixa fins el dia 26 d’aquest mes d’octubre. Una vegada adjudicada l’obra, es contempla un termini d’execució de les obres de tres mesos.

El Centre Respir atendrà, per tant, també a persones dependents que presenten dèficits motors, sensorials i de memòria, a més de problemes per afecció amb Parkinson, Alzeimer o simplement perquè tenen una mobilitat reduïda i necessiten ajuda d’altra gent per poder desenvolupar el seu dia a dia.

Les activitats per a persones depenents estaran dirigides i ateses per professionals del Gabinet Psicopedagògic municipal, que desenvoluparan aspectes tan importants com l’estimulació a la parla, el taller de memòria i altres taller que milloren aspectes cognoscitius de les persones dependents.

 Elaboració pròpia. Dades de la PCSP.