L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 25 d’octubre del 2022

La senyalització ho deixa tot a punt perquè la via verda entre Tavernes i l'estació-platja travesse la carretera pels ullals

 

L'empresa que executa en el nostre terme municipal el projecte de la via verda “Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes” ha pintat i senyalitzat el tram de via que permet travessar la carretera i enllaçar amb el carril bici que du a l'estació i la platja de Tavernes en la zona dels ullals.

La senyalització implica un avanç en aquesta obra, de manera que podem considerar que l'obertura a l'ús de vianants i ciclistes es produirà d'ací poc de temps. Tal com ací vam publicar fa unes setmanes, les obres ja estaven molt avançades i suposen un gran impuls en aquesta via natural que segueix en la major part dels trams el recorregut de l'antic trenet de via estreta Carcaixent-Dénia. 

 

 


Una vegada obert aquest tram d'encreuament de la carretera els usuaris podran seguir amb bicicleta o a peu fins a l'estació i la platja en la que és una nova connexió, en aquest cas ecològica i mediambientalment sostenible. Aquesta unió entre el cas urbà de Tavernes, estació del tren i continuació fins a la platja, ha estat possible després de l'adequació del Camí la Dula, la zona de la rotonda de "les Oliveres" i el camí  que per la partida del Teularet, voreja la zona industrial. 

 

 

Recordem que els treballs de la via verda al terme de Tavernes es van iniciar en el Camí Pla i continuaren dins del nucli urbà de la ciutat amb l’actuació en la zona dels Sequers i vorera que tanca la ciutat en l’Avinguda de Marjaletes i habilitació del Camí la Dula. Només resta habilitar el tram al costat del riu que s’ha d’executar conjuntament amb les obres de la mota del riu Vaca, pendent d'acabament actualment.

 

La via verda ha d'establir nous llaços amb la Ribera, cosa que potencia la Valldigna i Tavernes, per ser un impuls  al turisme local i obrir les portes a un turisme de les comarques veïnes més ecològic i respectuós amb el medi ambient.

Elaboració pròpia