L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 15 d’octubre del 2022

Senyors del PP: ¿Es pot dir que el Consell s'oposa a les cremes agrícoles, si ha aprovat la disposició que les permet?

 

A ningú se li despista que, a partir d’ara entrem en una llarga precampanya electoral, fins arribar al 28 de maig amb les eleccions autonòmiques i municipals. I no serà res d’estranyar que els pròxims mesos veiem molts “fakes”, falses noticies, manipulacions... publicades en les xarxes pels partits de l’oposició, especialment el PP, seguint el model que ja hem vist aquests dies amb la piscina coberta.  

Explicar només la part que t’interessa i amagar la resta, és manipular els fets. I això ha fet el PP en les cremes agrícoles. ¿Se’n recordeu del que vam publicar el passat 12 de juliol? Textualment vam publicar:

El PP  s’ha manifestat en contra i ha rebutjat la proposta de llei promoguda pel Govern del Botànic i consensuada amb els sindicats agraris per facilitar en el territori valencià la crema de restes agrícoles. El text de la llei es va aprovar en comissió de les Corts Valencianes, però tant el PP com Vox l’han votat en contra (Ciudadanos s’ha abstingut) a pesar que la llei valenciana, denominada Prevenció de Residus i Foment de l’Economia Circular, s’ha consensuat amb els dos sindicats dos sindicats AVA-Asaja i La Unió.”.

 

 

I com a explicació, millor que no nosaltres, recollim les manifestacions fetes al diari Levante-EMV pel secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Rural, Roger Llanes, que tenen una clara direcció: el PP. Textualment diu:

 “¿Cómo es posible que el PP tenga la desfachatez de decir que nos oponemos a las quemas cuando ha sido precisamente el Consell del Botànic el que ha aprobado una disposición legal para despejar cualquier duda al respecto y permitir que los agricultores puedan seguir quemando los restos de poda?". Per a Llanes la proposta que ara ha fet el PP en les Corts nomes busca crear confusió interessada i partidista per enganyar i utilitzar els agricultors.

El PP va presentar fa uns dies una moció en les Corts on reclamava que les restes agrícoles no foren residus agrícoles. Però això ja ho va deixar resolt i ben resolt el Govern del Botànic, com s’ha pogut comprovar que tots els agricultors han pogut fer cremes sense problemes. 

 


 

De nou, el PP sembla desconéixer la resolució de la Conselleria de Agricultura on s’atorgava autorització de crema de residus agrícoles i forestals. Ací a Tavernes ho va arreplegar el ban municipal de la Regidoria d’Agricultura que presideix Emili Enguix, de Compromís. La directriu autonòmica permet la crema durant els pròxims tres anys a l’espera d’aprovar un nou reglament/llei en el Congres de Diputats.

Per cert i sobre aquesta nova llei,  volem informar - ¿ho sabrà el PP? - que fa una setmana el Congres de Diputats en la Comisión de Agricultura, dins de la negociació de la PAC, la majoria de grups van votar a favor d’eliminar el polèmic article 27.3, el que classifica les restes agrícoles i silvícoles com a residus. Per tant, si finalment la llei s’aprova per eixa majoria, es podran realitzar cremes, tot i que ací al País Valencià s’està cremant sense dificultat per la disposició del Govern del Botànic, que sembla desconéixer el PP.

Elaboració pròpia