L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 27 d’octubre del 2022

L'ascensor del Cementeri, l'ampliació del recinte i els nínxols


El govern municipal va dir que abans de Tots Sant l'ascensor del Cementeri Municipal estaria en funcionament, i l'ascensor està en funcionament. Compromís ha complit amb tems i forma. Segurament alguns haurien preferit que no, que continuara igual, sense funcionar, i així tindre un motiu més per a criticar. Que li anem a fer! Ells, són així. Per cert, el projecte de construcció de l'ascensor va ser aprovat en plenari municipal amb els únics vots en contra del PP.
 

 

Ara el que no diuen és que les pluges que hem tingut, entre elles eixa tromba d'aigua caiguda a setembre - vora 300 litres en 24 hores sobre Tavernes- fa filtrar dins de la caixa i va causar una fallada del servei elèctric i s'ha hagut de reparar i també solucionar el problema de les filtracions, que s'espera haver eliminat amb un tendal sobre la porta. 

Siga com siga, una cosa està certa: el Cementeri ja compta novament amb el servei d'ascensor i les persones que han d'accedir a la part nova, d'ampliació i més elevada, ja en poden fer ús.

 

El PP vota en contra de les millores del cementeri (novembre 2018). No va presentar cap proposta
 

 Una ampliació i nous nínxols que el PP mai no va fer

I ja que parlem del Cementeri, i com que a la dreta local li agrada tant criticar l'ampliació del recinte, caldrà dir que mentre el govern actual ha complit, qui mai no va complir mai el projectat va ser el PP: va incloure'n l'ampliació en el PGOU (aprovat en el 2004 només per ells, en solitari) i que els terrenys els aconseguirien amb una permuta de terrenys després de l'actuació urbanística en els sectors11 (Teularet) i 9 (Fontetes).  

Però calia fer la gestió urbanística i com que no actuaren, els dos sectors no es van desenvolupar i no va haver ampliació del cementeri, com tampoc es preocuparen massa de la construcció de nous nínxols, tot i que en quedaven ben pocs. Però d'això, no en parlen mai.

El 2011 el  nou govern de Compromís va haver d'actuar d'urgència en la construcció de nínxols, i després plantejant l'ampliació en terrenys municipals dins del recinte, en la falda de la muntanya. 

Una decisió presa perquè allò d'urbanitzar el sector 9 Fontetes (al costat de Marjaletes) com volia el PP era inviable: no es podia aprovar el projecte per la inundabilitat de la zona Fontetes i en el Teularet hi havia problemes derivats de la carretera. D'això ara mai no en parlen. 

 

Primers 94 nínxols construïts d'urgència per Compromís en la zona sud-est

 

Nínxols construïts per procediment urgent durant la pandèmia

Tavernes sense nínxols: s'aprova ampliar a la falta com a solució més ràpida

L'ampliació en la falda de la muntanya es va decidir amb urgència perquè Tavernes no tenia pràcticament nínxols. Vista la necessitat urgent de procedir a l’ampliació, el govern de Compromís va proposar ampliar en la zona de propietat municipal annexa al cementeri en la falda de la muntanya, on es treballa des de fa alguns anys, ja hi ha nínxols construïts, i en l'espai d'ampliació hi ha previstos 636 nínxols que aniran construint-se a poc a poc, per fases segons les necessitats del poble.

El PP sempre s'ha manifestat en contra i ha criticat de les obres d'ampliació i d'aquesta  solució, tot i que venia obligada per la falta d'actuació dels seus governs municipals a l'hora de desenvolupar els sectors Teularet i Fontetes.  

Ningú li nega al PP a tindre un posicionament en contra de tot, com  nosaltres que tenim el dret de recordar que mai no han oferit cap proposta ni han presentat cap alternativa en els plenaris municipals per dir on es pot construir nínxols en un cementeri on no hi espai.

 

Una imatge de 60 nínxols construïts en l'ampliació
 

Independentment d'això, i en els espais que hi havia lliures en la zona baixa i plana del cementeri en aquests anys s'ha continuat la construcció de nínxols. En total, els governs de Compromís n'ha construït al voltant de 400  nous i 35 columbaris
 
Elaboració pròpia