L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.496
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.065

dimarts, 25 d’octubre del 2022

Trencadís estrenarà el diumenge "Viatge a Oz el Musical", en versió en valencià, a la Casa de la Cultura"Trencadís Produccions", la companyia teatral resident a la nostra ciutat,  estrena diumenge a la Casa de la Cultura la versió en valencià del seu nou espectacle "Viaje a Oz, el Musical" en sessions de vesprada a les 17 i a les 19'30 hores. L'espectacle es va estrenar el passat 23 de setembre en la seua versió en castellà al Teatro Chapí, de Villena.

El nou espectacle "Viaje a Oz, el musical", és una aposta decicida de "Trencadís" per una divertida versió actualitzada, en clau de teatre musical, del clàssic de Frank Baum. El valler Josep Mollà, autor tant del text com de les lletres de les cançons, remarcava que "la fantasia, el color i la imaginació del títol original seran el punt de partida d'aquest viatge fascinant que se servirà de les inseguretats d'una xiqueta per acostar-la al somni que sempre ha desitjat".

L’espectacle en sí  és una defensa de les arts plàstiques com a mitja per a viure, i que continua la línia encetada a “Alícia, el musical de les meravelles” on, a partir de textos coneguts i clàssics, “Trencadís” vol donar el seu punt de vista sobre temes actuals i transmetre allò que puga ser important per als xiquets i xiquetes espectadors. 

 

Josep Mollà

Josep Molla, en una entrevista que ens va oferir amb motiu de l'anunci del nou espectacle, ens comentava que és “una visió que es va encetar en Alícia, on el nostre punt de vista servia per actualitzar-la, i ens va agradar, i ara repetim amb “El Màgic d’Oz, el musical, i potser seguirem en pròxims anys en nous muntatges. És un text conegut, però tenim moltes coses a contar i a partir del text conegut volem transmetre allò que  es important i els xiquets i xiquetes puguen aprendre”.

I amb aquestes premisses, coneixem que a Dora, el personatge principal, li agrada molt dibuixar i se li dóna d'allò més bé,  però vol ser comptable perquè en sa casa, grangers, cal una persona que duga els comptes i Dora creu que farà feliços als seus oncles que l’han adoptada, i per tant no es planteja viure del dibuix, de l’art.

El conegut passeig del camí de rajoles grogues, “Trencadís” el converteix en un viatge de Dora cap al coneixement personal, sense oblidar-s’hi dels simpàtics personatges de sempre, ni dels grans números musicals propis del gènere.

 


Josep Mollà ens explicava que “el viatge que realitza és un  coneixement personal, el viatge que ens toca fer a tots per a saber qui som, on volem anar, de conéixer-nos,  ser honestos amb nosaltres mateixes. En el viatge descobreix que ser comptable no és el seu futur, que té una altre sensibilitat, i es pot dedicar a allò que és el seu somni i la seua passió,  que es pot convertir en el seu mitja de vida.  I això es pretén, que els xiquets i xiquetes aprenguen que tothom que té un somni, una il·lusió, ha de viure pensant que tindrà l’oportunitat de complir-los i no buscar els guanys materials només.  El treball t’ocuparà moltes hores en la teua vida  i treballar en allò que t’agrada és important” .

En parlar de l’esperit del nou muntatge, Molla no obviava que “l’espectacle és entreteniment, és diversió, hem d’aconseguir que els agrade als xiquets i xiquetes, perquè tornen a vindre al teatre, però si dins d’eixa diversió aprenen alguna cosa, capten el rerefons, un rerefons que ja tenia “Alícia”, i els aprofita per alguna cosa i els pot ajudar, millor encara” concloïa Mollà.

 

Presentació a Villena (Foto LoBlanc)

 
L'equip i el muntatge

“Viatge a Oz, el musical” comptarà amb la música original de Pere Pelegrí, el text i lletres de Josep Mollà, la coreografia de Pachi G. Fenollar i  la direcció de Jose Tomàs Chàfer. Pascual Peris confeccionarà el vestuari, Inma Fuentes s'encarregarà del maquillatge i perruqueria, Iván Soler construirà els titelles, Mary Porcar serà la coach vocal, Josep Ferrer farà el disseny de so i Doménec Mezquita s’encarregarà dels elements de robòtica.

Un equip creatiu que, igual que l'elenc d'actors i actrius, s'ha convertit en una constant en les últimes estrenes de la productora. Mary Porcar protagonitzarà la funció encarnant Dora, Mamen Mengó serà Glinda, Àngel Crespo donarà vida a l'Espantaocells, Arturo Sebastià interpretarà l'Home de Llauna i Adrián Romero es convertirà en el Lleó Covard. I per descomptat, com sol succeir en els muntatges de “Trencadís”, tots els actors es desdoblaran en els diferents personatges secundaris imprescindibles per contar la història. 

 


A més de Villena i Tavernes, la previsió de la companyia inicialment és dur l’espectacle al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, a l'Auditori Municipal d'Aielo de Malferit, al Gran Teatre de Xàtiva o al Teatre La Rambleta de València, entre altres.


 

Elaboració pròpia. Vídeos youtube