L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 5 d’octubre del 2022

ORATGE: S'espera un període de pluges els pròxims dies per la presència d'una DANA

 



Una DANA afectarà a partir d’avui tot el territori valencià durant els pròxims dies. Aquesta gota freda avançarà pel sud, des de l’estret fins a l’est, per la qual cosa a casa nostra tindrem un oratge inestable amb pluges.

 

 

Totes les previsions apunten a aquest canvi d’oratge, del qual avui ja tindrem evidències amb anunciada pluja tot i que no amb gran quantitat. Es possible l’aparició de tempestes a partir de migdia/vesprada que poden afectar les comarques situades en la zona entre la Safor-Valldigna fins l’Alcaoià. De fet, AEMET en els avisos pinta de groc totes les comarques alacantines per tempestes que localment podran ser fortes.

 

 

Avís groc (per ara) per a demà dijous

 

Però la situació més complexa és donarà demà dijous i divendres. AEMET ja ha donat avís groc el dijous per pluges que poden ser bastants generalitzades a tot el País Valencià i illes Balears i durar fins el dissabte. Com sol passar en aquestes situacions, tindre vent i temporal de llevant, amb pluges que poden ser localment fortes o molt fortes i, com vam vore fa una setmana a Tavernes, poden descarregar molt litres amb poques hores.

 

Aquest oratge es preveu que continue al cap de setmana i per tant podrem tindre en el País Valencià uns dies de pluja que potser deslluesquen molts dels actes programats en els pobles per celebrar la diada del 9 d’Octubre.

 

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.