L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 18 d’octubre del 2022

La mala gestió del PP en l'adquisició dels terrenys de l'IES La Valldigna, obliga a l'Ajuntament a pagar 12 anys després més de 320.000 euros

 

L'Ajuntament haurà d'abonar ara, en el 2022 i 12 anys més tard, més de 320.000 euros per l'expropiació de diverses parcel·les de 2.600 metres quadrats es van usar com a solar de construcció de l'IES Valldigna.

Una quantitat que haurà de satisfer el govern actual i que, com ja ha manifestat Compromís  són “320.000 euros que ara hem de pagar, totes i tots, per culpa de la nefasta gestió del PP” en els tramites per a l'obtenció del solar del nou institut. 

"Una empastrada més que hereta l'Ajuntament anys després" ha senyalat Compromís  i que ha recordat se suma a les conegudes de l'aparcament del Passeig, amb una empresa que va abandonar la concessió;  de la piscina coberta amb un empresa en fallida econòmica i concurs de creditors, de la depuradora que després de signat el conveni de construcció amb la Generalitat, aquesta es va fer arrere i no la va construir (ja en parlarem sobre els terrenys on anava, prop de Casa Coet), o la desaparició en el PGOU del vial per darrere la urbanització del canal a la carretera a la platja, per no oblidar la "mota" del Vaca obligada per la seua gestion urbanística en Vergeret i la il·legalitat de la construcció d'alguns edificis.



 

Una mala gestió en l'adquisició dels terrenys

Sobre la gestió de la cessió de les parcel·les, hem parlat amb el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís,qui ens ha aclarit alguns dels punts arran d'aquesta sentència que obliga ara a pagar eixos 320.000 euros. El regidor ha recordat també la situació en que es troba ara tot l'assumpte, després de molts anys de procés judicial, i on s'han presentat valoracions i preus justos molt dispars dels solars on l'Ajuntament, com ha remarcat el regidor, considera que s'ha de partir del valor base de les parcel·les del Cambro permutades en aquells anys, pel govern del PP.

Per tal de simplificar:

1-    La història arranca quan el govern municipal del PP va acordar amb l'empresa Grup Chova Félix SL, propietària d'uns terrenys en el Cambro, la cessió de dues parcel·les, una de 1.900 metres quadrats per a construir l’IES Valldigna i altres de 666 per als vials al carrer Portalet. 

2-    La cessió obligava a l'Ajuntament a la permuta per una parcel·la dotacional d'idèntica superfície per a l'empresa, primer marcada en el mateix sector del Cambro.

 

3-    Després d'un temps, i per distintes qüestiones, aqueixes parcel·les dotacionals del Cambro es van canviar per una reserva d'aprofitament en el Vergeret, i posteriorment  en el Sector 17 (Marenys 2A) de la platja. 

4-    Passats els anys, amb la crisi del 2009, la paralització dels sectors de la platja va impedir el procés urbanitzador del sector 17. Tal com ens ha recordat el regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís en el 2016 i en base a la Lotup l'empresa va demanar al consistori que li expropiara els terrenys en no poder fer efectiu l'aprofitament en aqueix sector. L'Ajuntament es va oposar perquè l'opció de l'aprofitament era la que havia triat l'empresa, però en el 2017, la justícia va sentenciar que l’empresa dret a que li pagaren l'expropiació. 

5-    Per tant, l'Ajuntament li va presentar l'oferta de 68.000 euros perquè els tècnics van considerar, com ens ha dit Josep Llàcer, que era el valor de les parcel·les cedides en el Cambro. L'empresa no accepta i va presentar una demanda davant el Jurat Provincial d'Expropiació reclamant com a valor 750.000 euros, corresponent a les parcel·les del Sector 17 (Marenys 2A).

Sector 17 - Marenys 2A

 

6-    L'Ajuntament al·lega davant el jutjat que el càlcul de la indemnització (preu just) s'ha de fer sobre la primera reserva d'aprofitament (Sector Cambro) i no sobre les parcel·les del sector 17, molt més cares a estar en zona urbanitzable de la platja. Finalment, el tribunal fixa com a preu just els 320.726 euros indicats, un terme mitjà entre postures.

El regidor d'Urbanisme ha remarcat que la mala gestió del govern del PP en aquells temps d'aconseguir els terrenys per a l'IES La Valldigna ha determinat que ara l'Ajuntament haja de pagar, com ha marcat el Jurat Provincial d'Expropiació, una quantitat sobre 5 vegades més alta que la calculada pels tècnics municipals que valien els terrenys. Llacer considera un error que el PP acceptara en aquell moment un canvi "igual per igual" quan no són terreny amb el mateix valor. La justícia, en una decisió salomònica de deixar-ho en la meitat, no ha considerat tampoc com a valor els 750.000 euros, 10 vegades més, que és el que demanava l'empresa.

Elaboració pròpia