L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 4 d’octubre del 2022

Tavernes i la Valldigna ja gaudeixen del nou servei d'ambulància SVB (Servei Vital Bàsic) durant les 24 hores del dia


 

El Centre de Salut de Tavernes de la Valldigna ha recuperat novament el servei d’ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) durant les 24 hores del dia. Tal com vam informar el passat 14 de setembre, l'inici de nou del servei era imminent després que la Conselleria de Sanitat adjudicarà a l'empresa "Ambulancias Ayuda STU UTE Ley 18/1892" el servei d'ambulàncies per al País Valencià amb una durada de 4 anys i un valor de 632.913.024,84 euros.

La regidora de Sanitat, Mònica Palomares, de Compromís, que juntament amb la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, han stat gestionant al llarg d'enguany la recuperació del servei amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i la subdirectora general de Planificació i Organització Sanitària, Cristina Ruiz ha destacat que “Salut Pública i el Departament de Salut de Gandia han respost satisfactòriament a les peticions de l’Ajuntament per tal de recuperar un servei bàsic per a oferir una millor i més ràpida atenció sanitària les 24 hores del dia”.

Una realitat la que comença ara, molt important per a Tavernes, però també per a la Valldigna perquè l'ambulància SVB donarà servei durant 24 hores a totes les urgències que es produesquen a Tavernes, Benifairó i Simat, en aquest darrer cas també a la pedania del Pla de Corrals.

I una fita important: això suposa la recuperació d'un servei que ja abans gaudia la Valldigna i que, ara fa una dècada (anys 2011 i 2012), els governs del PP de la Generalitat encapçalats pels presidents Francisco Camps i Alberto Fabra van suprimir dins del conjunt de retallades que van imposar en serveis tan essencials i bàsics com l'educació i sanitat.

 
Reunió el passat febrer a la Conselleria de Sanitat
 
Un bon èxit del govern de Compromís
 
Tal com vam publicar en el seu dia, la regidora de Sanitat, Mònica Palomares, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ambdues de Compromís, després dels greus problemes durant 2 anys derivats de la pandèmia Covid es van reunir  amb la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, i la subdirectora general de Planificació i Organització Sanitària, Cristina Ruiz.
 
La reunió va servir per explicar-los la situació complicada de Tavernes i la Valldigna quan a SVB amb un servei de només 12 hores que no cobria gran part de les urgències. Les regidores de Compromís aconseguiren en la reunió la promesa d'ampliar aquest servei només acabar la nova licitació prevista a maig. Amb aquesta licitació adjudicada,   l'ampliació a 24 hores del servei és ja una realitat i serveix per a oferir a la ciutadania vallera i valldignenca una millor i més ràpida atenció sanitària durant tot el dia.
 
Elaboració pròpia