L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 12 d’octubre del 2022

D'ací poc la via verda travessarà la carretera i enllaçarà amb el carril bici a l'estació i platja


 

Les obres que el Ministeri d’Agricultura, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tavernes, executa en el nostre terme municipal dins del projecte de la via verda “Camí Natural Carcaixent-Platja de Tavernes” han rebut un nou i gran impuls amb la construcció del tram junt a la rodona dels ullals que permet travessar la carretera i enllaçar amb el carril bici que du a l'estació i la platja de Tavernes.

 

 

Les obres fa uns dies que s'executen i que avui dia, com es pot observar en les fotografies d'aquest matí, estan molt avançades, només els resta en la pràctica col·locar la senyalització. Com hem dit, l'objectiu es facilitar travessar la carretera i poder seguir amb bicicleta o a peu fins a l'estació i la platja, per a la qual cosa després de l'adequació del Camí la Dula i zona de la rotonda de "les Oliveres", s'ha habilitat el pas de la via verda  per la partida del Teularet, vorejant la zona industrial i així arribar a la carretera, on es connectarà amb el carril bici en la zona dels ullals i seguirà fins a l'estació del tren.

 


Després d'anys de gestions dutes a cap per la regidoria d'Obres i Planificació del Territori que dirigeix Josep Llàcer, el govern municipal de Compromís en la passada legislatura va aconseguir que fora el Ministeri d'Agricultura qui finançara les obres dels trams del terme valler. 

Els treballs es van iniciar en el Camí Pla i continuaren dins del nucli urbà de Tavernes amb l’actuació en la zona dels Sequers i vorera que tanca la ciutat en l’Avinguda de Marjaletes i habilitació del Camí la Dula. Només resta habilitar el tram al costat del riu que s’ha d’executar conjuntament amb les obres de la mota del riu Vaca.

 

No cal ni dir que, en el seu conjunt, és una obra  complexa per la diversitat de trams dins del nostre terme municipal i per les dificultats que comporta cadascun del tram, sempre diferent a l'anterior, i més quan no s'ha pogut emprar com a via verda, com si ha passat en altres localitats, els trams de l'antiga via del tren perquè al pas pel nucli de Tavernes els terrenys estan ocupats per edificacions, cas de la Casa de la Música i Biblioteca, o espais urbans com és el Passeig Colom.

La via verda ha d'establir nous llaços amb la Ribera, cosa que potencia la Valldigna i Tavernes, per ser un impuls  al turisme local i obrir les portes a un turisme de les comarques veïnes més ecològic i respectuós amb el medi ambient.

 Elaboració pròpia