L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 25 de gener del 2020

PLENARI DE GENER 2020: L'Ajuntament aprova per unanimitat demanar al govern de l'estat la regulació de les apostes



El plenari de Tavernes, per unanimitat dels grups municipals, (foto superior) aprovava la proposta de l’Esquerra de Tavernes que insta al govern de l'estat a considerar la ludopatia com una perillosa addicció, i a incloure-la al Pla Nacional sobre Drogues. 


El text demana al govern a regular la publicitat de les Cases d'Apostes per fer efectiva la protecció al menor i que es limite la publicitat relacionada amb les apostes, com es fa amb l'alcohol i el tabac, en tots els mitjans.

També s’insta al govern de l’estat a exigir a la patronal de les cases d’apostes un Pla Director per limitar els efectes de la ludopatia en la societat i a prohibir les màquines d'apostes esportives en salons de joc, bingos, casinos i centres vinculats al joc, amb un altre apartat que demana augmentar l’impost del joc a les cases d’apostes i joc-on-line.

Quan a l’aspecte autonòmic, la moció demana a la Generalitat  que aplique a les cases d'apostes una ràtio que limite el seu nombre segons els habitats, tal com es fa amb farmàcies i estancs, per limitar-ne la proliferació.

També a establir cicles de xerrades i assemblees informatives sobre la ludopatia als centres educatius i així evitar  la incorporació dels més joves al joc.

Tal com es va dir en el ple, les Corts Valencianes tramiten actualment la Llei del Joc valenciana, i l'Ajuntament queda a l’espera del que s’aprove per tal de fer la seua aplicació al nostre municipi.