L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de gener del 2020

Compromís reivindica a FITUR l'actuació urgent de l'Estat i solucions als problemes de les platges



Compromís, representat pel diputat Joan Baldoví, el senador Carles Mulet el secretari autonòmic autonòmic, Jordi Joan,  la vicepresidenta de la Diputació Josep Maria Amigo, i alcaldes de localitats valencianes, com Sergi González de Tavernes, han exigit al  govern espanyol mesures per pal·liar els danys que la borrasca “Glòria” ha efectuat a les costes valencianes.


L'acte celebrat a FITUR ha servit perquè els polítics de Compromís recordaren que es va a FITUR a “vendre” les nostres platges com a paradisos, però la realitat d'ara no és altra  que estan destrossades i serà incoherent vendre un producte que no reunira les condicions si l'Estat Espanyol que té les competències en Costes, no dóna solucions al greu problema existent. 


Compromís ha arribat a indicar que potser siga millor reivindicar que les competències de Costes passen a la Generalitat i Ajuntaments, perquè no es pot estar fent oïts sords i no donar solucions a de donar solucions a tantes platges que, com la Goleta a Tavernes, ho necessiten.




L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i el secretari autonòmic  d'Innovació i Transformació Digital i exalcalde valler, Jordi Joan, han recordat la gran problemàtica de la Goleta, sense oblidar tampoc els problemes que ocasiona el riu Vaca amb un projecte pendent i han exigit solucions per ambdós problemes.  Els dos polítics han recordat que Compromís ha manifestat que la reposició d’arena no és cap solució  i han exigit l’execució d'un pla global i definitiu que atalle el problema actualment existent en la costa valenciana entre Cullera i Oliva. 



 “Les nostres platges i el turisme és un factor de riquesa, és un motor de l’economia dels nostres pobles costaners i cal cuidar-les i millorar-les perquè siguen un atractiu més” indicava l’alcalde Sergi González.

 Joan Baldoví, diputat de Compromís, era clar en les manifestacions: “Venem platges que generen molta riquesa, el 14% del PIB valencià i el 13% del PIB espanyol i para generar-la les platges han d'estar en condicions. El temporal ha arrasat les platges i els Ajuntament no poden fer front a les despeses per deixar-les en condicions. L'estat s'ha d'implicar de manera urgent, i ha d’adoptar mesures  a llarg termini perquè el canvi climàtic ha vingut a quedar-se”.



La vicepresidenta Josep Maria Amigo indicava que “Glòria” ha deixat moltes destrosses a les platges i a l’interior amb les nevades i “la Diputació està al costat dels pobles i els recolzem en situacions d’emergència, però hem de reclamar a l’estat que es prenga seriosament el canvi climàtic. Hem tingut en 4 mesos 2 temporals que han arrasat les nostres platges  i ara toca treballar perquè a Setmana Santa estiguen en condicions”. 



El senador Carles Mulet confirmava que “hem demanat la declaració de zona catastròfica, això és urgent per poder recuperar les platges i acollir-se els ciutadans a les assegurances. El temporal afectat l’interior i la costa, les infraestructures i el sector agrícola, cal també aquesta declaració urgent perquè els afectats puguen acollir-se a les exempcions fiscals”.

Segons la informació de Compromís seu nacional