L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 12 de gener del 2020

Tavernes celebra la festivitat de Sant Antoni del Porquet

La crema de la foguera va culminar la celebració enguany de la festivitat de Sant Antoni del Porquet a Tavernes. La fotografia arreplega el moment de la benedicció, amb l'Ajuntament i festers presents.  La celebració va gaudir de les novetats ja explicades en altre moment: celebrar-se només durant un dia, ahir dissabte, i el canvi de lloc de plantar i cremar la foguera. Cal recordar que, al contrari del que passava fa ja unes dècades, Sant Antoni no és festa local i per tal de poder facilitar l'assistència dels veïns als actes i que tinga una major solemnitat, se celebra el cap de setmana anterior o el posterior.


Enguany, els actes s'iniciaven en l'explanada de Marjaletes on, organitzat per l'Associació d'Amics dels Cavall es va celebrar una exhibició de doma de cavalls que va reunir a molts veïns i veïnes vallers que van seguir molt atentament les evolucions dels cavalls i genets, entre ells l'alcalde Sergi González i membres del consistori.


Després va arribar el torn del Grup de Balls La Vall de Tavernes que ja en el Passeig Colom ens va oferir una mostra dels nostres balls populars més tradicionals, i amb molt de mèrit perquè veiem com cada dia els menuts van participant més en les exhibicions del grup. Des d'ací fem un reconeixement a la tasca del grup per mantindre viva la flama de les nostres tradicions.


La benedicció dels animals va tindre lloc, com és habitual des de fa ja uns anys, en el Passeig de Colom, per tal de donar més fluïdesa a l'acte i una major visió de tot el cerimonial als assistents. Centenars de mascotes de veïns i veïnes vallers passaren per davant del sant per ser beneïdes i després poguérem assistir a una desfilada de cavalls, tal com observareu a les imatges.




La missa dedicada al sant es va celebrar a la parroquial de Sant Pere, després d'efectuar una cercavila pels carrers de la ciutat. 

 
En acabar la missa, va tindre lloc l'acte de la crema de la foguera, enguany muntada al carrer del Metge Paco Valiente, després de la disparada dels focs artificials. Us oferim unes imatges de la crema també, junt a les altres de tota la jornada.

Us oferim també un reportatge fotogràfic més ample en el facebook.

Informació pròpia