L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 20 de gener del 2020

La mar tan alta impedeix obrir les compartes de desaigüe



La gran maror que impera a la mar, amb ones com hem dit que des de la passada matinada arriben a records històrics de vora 7 metres en el golf de València i davant les nostres costes té seguida un efecte negatiu per als nostres camps i terres: amb una mar tan alta els canals de desaigüe, i en especial el de defensa entre Cullera i Tavernes, no funcionen com voldríem.


No es poden obrir les comportes del canal de defensa, ni es poden obrir les comportes del llac de la Goleta, perquè l'efecte seria al contrari i entraria aigua de la mar, molt més alta. En el cas del riu Vaca entre Tavernes i Xeraco, es poden obrir quan s'arriba a un nivell que fa que la força de l'aigua que ve per darrere guanye la de la mar i les seues ones, i es desaigua.


Això comporta problemes i que alguns trams de camins i horts s'inunden. En el cas del Vaca, les comportes ja s'han obert i el nivell va abaixant, i cal esperar que si a partir de la vesprada quan s'anuncia menys maror, millore un poc la situació, però no oblideu que Gloria i els seus efectes duraran fins dimecres.