L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 16 de gener del 2020

Preparem els abrics i les bufandes perquè tot apunta a fred i pluja a partir de dissabte.


Després del parèntesi que vam tindre ahir dimecres, amb temperatures més suaus, i que continuarà avui dijous i demà divendres, tot canviarà amb l’arribada d’un temporal que portarà pluges i neu, en cotes al voltant dels 500 metres en dilluns.

Encara que hi ha inseguretat i s’indica que caldrà esperar l’evolució del temporal per saber si les previsions es confirmen, si que hi ha clar l’abaixada de temperatures i el Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant ja avisa que tots els models assenyalen el que pot ser l’arribada d’un temporal de Llevant potent.

Una previsió que també fa seua AEMET però sempre i quan es compleixen els models. O siga avui i principi de demà pot ser un dia clau per conéixer l'esdevenidor dels pròxims dies. Per tant, la roba d'abric, bufandes i guants preparats.



En resum: les previsions indiquen que els gran canvis començaran dissabte, quan s’esperen cels molt nuvolats, amb pluges que començaran pel sud del territori valencià per anar escampant-se per totes les comarques a la vesprada. Tot això acompanyat per un descens de les temperatures màximes, tal com podeu observar en les gràfiques de predicció.

Les pluges continuarien diumenge, quan començarà el pitjor del temporal amb una abaixada de la cota de neu fins als 800 metres, amb temperatures que seran fredes i entre 3º i 13º C.

El dia pitjor serà dilluns, quan AEMET parla de probabilitats de pluja sobre el 85% i vents amb ratxes fortes del nord-est. Com ja hem dit, el dilluns la cota de neu serà al voltant de 500 metres, amb la qual cosa es possible vore la neu emblanquinant els cims de les muntanyes veïnes del Penyalba i, Mondúver, principalment encara que no es confia arribe a quallar.



Si que s’espera neu en l’interior de les comarques valencianes, cas per exemple de la plana de Requena i Utiel, on es preveu tres dies seguits de nevades, de dilluns a dimarts.

Per a dimarts, la cota de neu pujarà al 600 metres, amb vent que girarà al nord amb més velocitat que dies anteriors. 

Informació basada en AEMET i Laboratori de Climatologia UA