L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 30 de gener del 2020

La feina de neteja d'arena a la platja ja es veu. Una màquina de Costes ajuda des d'ahir a les tasques


 
La gran tasca feta en la platja de la Goleta ahir de vesprada ja es deixava notar ahir, amb uns treballs que s’han avançat bastant i que és d’esperar que avancen més encara després del bon resultat de les gestions efectuades per l’alcalde, Sergi González, davant Demarcació de Costes. 

Amuntegant l'arena i refent les dunes

Sergi González ha estat gestionant amb Costes una ajuda d'urgència per a retirar els milers i milers de tones, i les gestions dutes a cap per l'alcalde han donat com a resultat que Costes haja enviat una màquina potent, en cavalls i capacitat d’arrossegar i amuntegar arena, que va començar ahir el seu treball. I s'ha notat, sobre tot en aquelles tasques on calia potencia i també gran capacitat de càrrega de la pala.
Hi ha carrers nets i altres acabant-se de netejar a la Goleta
No podem oblidar que, avui fa una setmana, era quan els vehicles podien entrar en la "zona 0" de la Goleta, al voltant del llac i zona de camps esportius principalment,  tot i que hi havia encara molts carrers amb toll d’aigua. L’entrada de màquines per iniciar els treballs era el divendres, dia 24. No cal ni dir que els primers treballs programats i prioritari era amuntegar els milers i milers de tones d’arena per deixar lliure els carrers i refer totes les dunes desaparegudes. I així ha estat fins ara, on hi ha carrers pràcticament nets del tot i altres on s'avancen les tasques. En alguns d'aquests carrers hi havia vora un metre d'arena de punta a punta.

Zona del llac i voltants, on la mar va acumular la major quantitat d'arena, sobre un metre 
  

Les fotografies preses ahir per la vesprada fan un recorregut per molts punts de les dues platges valleres. Més espectaculars resulten a la vista les fotografies preses en la Goleta on es pot observar el treball d’eixa màquina, però com entre ella i les que ja havia treballant estan aconseguint deixar els carrers lliures d’arena i allò que és molt important, refer les dunes.


Diverses eixides a la mar

Una altra actuació a destacar es la neteja de les eixides a la platja, i com podeu vore a les fotografies,  les escales que serveixen com a punts d’accés on fa una setmana era casi un impossible passar, ara estan completament nets. També s'esta procedint a netejar l'arena que cobria el passeig de l'Avinguda de la Marina.

Eixides a la platja i neteja de l'Avinguda
S'està treballant amb força, i la situació ha canviat bastant i amb això no estem dient que està tot solucionat i tot neta. Queda encara molt a fer, i després de la tasca grossa d’arreplegar l’arena, quedarà la d’agranar i fer desaparèixer la petita capa d’arena que la maquinària pesant no pot amuntegar. L’objectiu és clar i no és altre que estiga la platja en condicions quan més aviat millor, i si pot ser a Sant Josep que no siga a Pasqua.