L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 20 de gener del 2020

"Gloria" s'ha passat tota la nit plovent i amb molt fort vent que ha ocasionat destrosses



“Gloria” ha estat tota la nit ben activa damunt la Valldigna. S'ha passat la nit plovent, encara que no hem arreplegat excessives entre ahir i per ara, com podeu comprovar en els quadres que ens ofereix AVAMET en el seu web. El protagonista ha estat el vent que ha bufat en força i si ahir en va deixar un registre de 101 km/ hora, aquest nit ens deixa un de 90 km/hora, els dos dins del casc urbà.
 
Efectes del vent al poliesportiu

Ens eixes condicions, el vent n’ha fet de les seues i ha destrossat balconades, sobre tot en la platja, i també algunes persianes metàl·liques, que han determinat danys materials. També com podeu vore al poliesportiu ha tombat la tanca del camp de futbet, i en altres punts de la ciutat ha esgarrat branques d’arbres, cas del Passeig Colom on cal destacar que a les 8 del matí ja estaven els operaris retirant-los.

Retirada d'arbres esguellats al Passeig Colom
 
El temporal marítim continua, amb ones que arriben fins els 6/7 metres i pensem que, com era d'esperar, la Goleta haurà desaparegut. L'Ajuntament havia reforçat les dunes, però... res, no es pot lluitar contra ones de 6-7 metres i en alguns embats, com podeu vore a les fotografies ha entrat dins la urbanització. S'ha tornat a repetir la historia del novembre del 2002. Caldrà esperar a que amaine el temporal  per conéixer més detalls.


La  borrasca “Gloria” deixarà encara avui pluges fortes que aniran disminuint en la nostra zona perquè les previsions és que seguesca un camí cap al nord a partir de la vesprada. Les nevades també està previst que pugen de cota i passen de 500 a 800 metres que era l’actual fins als 1000-1300 segons comarques. El vent fort, i temperatures a la baixa, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Una balconada caiguda sobre el carrer a la platja. Edifici Barlovento
Una balconada desfeta a la platja
L’alerta roja per risc màxim de neu, vent i temporal es manté avui i demà dimarts en amples zones del territori valencià. A la Valldigna, a hores d’ara, i la previsió es que continue en la zona de la Safor-Valldigna i nord d’Alacant, pluges que poden ser localment fortes i amb tempesta.