L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 9 de gener del 2020

La Via Verda, antic traçat del trenet Carcaixent-Dénia, connectarà amb Tavernes el 2020



La Via Verda que segueix el traçat de l’antiga via del trenet Carcaixent-Dénia connectarà amb Tavernes, segons les previsions, el any 2020 i es confia que des d’Alzira i Carcaixent es podrà arribar en 75 minuts amb bicicleta elèctrica.

La Conselleria de Medi Ambient ha començat ja el tram, d’uns 2 km de llargària, entre l’Anell Verd d’Alzira i l’empresa Amcor junt a la part esquerra de la CV-50, que s’obrirà a principi de la pròxima primavera. D’aquesta forma els vianants i ciclistes riberencs gaudiran d’una doble opció per arribar a La Barraca d’Aigües, tant per la banda esquerra, com per la dreta de la carretera CV-50. 

El Portitxol
Molt avançat està l’itinerari de l’antiga vieta Carcaixent- Dènia entre la Barraca d’Aigües Vives i el Portitxol. Ací, s’aprofitarà un camí rural en direcció a la Safor, al qual només li falta senyalitzar-lo, per arribar primer a l’estació de Simat i Benifairó i posteriorment a Tavernes.

La connexió ciclista Alzira-Carcaixent amb Tavernes patirà inicialment de dos punts negres : el primer en creuar la carretera a les rodalies del Pont de l’Estrest, on es barallen dos possibilitats “en aeri o en soterrani” i un segon punt negre, on la Via Verda haurà de tornar a creuar la carretera per buscar el Portitxol, ja en la zona de les rodalies de l’antiga estacioneta d’Aigües Vives. 

La vieta al terme de Tavernes
La conselleria té previst construir una rotonda, en un període de dos anys més, fins el 2022, però mentrestant, provisionalment es pensa en una Gymkana perquè els conductors, procedents de Tavernes, reduesquen la velocitat i facilitar el creuament de la carretera als ciclistes en les rodalies de l’antic baixador del Monestir d’Aigües Vives. 

Reunió de treball a Tavernes 

El projecte de Via Verda entre Carcaixent i Tavernes porta ja alguns anys de treball, i fa uns mesos la comissió de treball es va reunir a la Casa de la Cultura de Tavernes per ultimar els detalls dels projectes que ara es duen a execució, avaluar els avanços realitzats fins aquell moment, a més de posar en comú les futures accions dels municipis implicats. L'exalcalde, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Llàcer, a més de tècnics del consistori valler varen ser els representants de Tavernes en la reunió de treball.

Reunió de treball a Tavernes
L'objectiu de la via verda al pas de Tavernes, a banda de recuperar una part de la nostra història, és ser un atractiu turístic en generar una via per a bicicletes i vianants entre Carcaixent i Alzira amb Tavernes, l'estació i la platja en una primera fase, que contempla una segona amb arribada a Gandia, Oliva i Dénia. 

La recuperació de l'antiga línia ferroviària implica comptar amb un eix vertebrador del territori comarcal mitjançant aquesta Via Verda amb els avantatges de ser una xarxa per a ciclistes i vianants, amb foment de l’activitat física, el respecte pel medi ambient i un turisme sostenible d’interior i de costa.
 
Josep Llácer explica el tram de Tavernes
 
Tot el projecte suposa una longitud de més de 52 quilòmetres de via cicloturística, senderista i per a persones amb mobilitat reduïda des d’Alzira fins al nord de la província d’Alacant. Actualment, el tram ja està habilitat des d’Alzira fins la zona del Portitxol a la Valldigna.


Informació pròpia i de “Riberaexpress”.