L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 18 de gener del 2020

Tots els models de predicció metereològica confirmen "Glòria" com un dels grans temporals d'hivern


El Mediterrani queda afectat a partir d’avui per una borrasca en superfície que ha estat batejada com a "Glòria", mentre en altura tindrem una gota freda i, sumat, vent de procedència marítima.
 
El model IFS-HRES (ECMWF) ja avisa de pluges de més de 100 l/m2 durant el temporal en moltes zones del País Valencià i Balears, amb especial incidència a les comarques del sud de Valencia i del nord d’Alacant, on es pot arribar a 200/300 litres/m2.

AEMET ha fet públic un avis especial on parla del temporal de llevant que ens afectarà a partir d’avui. AEMET no descarta que la cota de neu baixe fins als 300-500 metres durant la vesprada de demà diumenge i tota la matinada del dilluns. Però aquesta cota pot ser més alta o baixa per un canvi de dècimes de grau en la temperatura, intensitat de pluja, humitat relativa...  A continuació hi ha el darrer avís. Per fer gran, feu clic al damunt.
 
 
 
 
Les pluges poden ser persistents i localment fortes a la comarca Safor-Valldigna i demés del sud de València i les del nord d’Alacant, com hem estat ja informant, i caldrà estar atent al temporal de la mar, en el que ja s’avisa que pot ser un dels més forts dels darrers anys.
 
Demà diumenge el temporal afectarà tot el País Valencià i al litoral de la Safor-Valldigna i nord d’Alacant. Tindrem alerta roja marítima per ones que poden ser de 8 metres en alguns punts a partir de les 6 de demà, amb la qual cosa AEMET avisa d’un possible impacte alt en passeigs marítims i la línia de costa que mira al nord-est, i les dues platges valleres ho fan.
 
També tindrem alerta groga per pluges que poden ser superiors a 60 litres per m2 i que van a durar alguns dies, fins dimecres, amb una situació de preemergència per vents de més de 80 km/hora.
 
Quan a temperatures seran dies de fred, en especial de demà diumenge fins a dimarts, i en el nostre terme majorment no seran superiors als 10/12º C i les mínimes poden estar al voltant de 2ºC, sempre un poc més suaus dins del casc urbà. 
 
 
Aquest mapa és d'AEMET amb tota la pluja acumulada prevista de diumenge a dimarts. El sud de València i el nord d'Alacant supera els 100 litres/m2 i en els llocs més afectats pel vent del nord-est poden assolir els 250-350 litres. Com veieu no hi ha massa diferència amb el que publiquem dalt perquè totes les previsions vénen a dir-nos i confirmar un gran temporal.
 
Informació recull de la premsa, AEMET i Laboratori de Climatologia UA