L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 21 de gener del 2020

Emergències de la Generalitat avisa de perill d'inundació del riu Xúquer. Tavernes pot vore's afectat.

 


L'Ajuntament de Tavernes vinforma que el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat el Pla Especial d'Actuacions davant el risc d'inundació nivell 0, Alerta hidrològica, als municipis de la conca baixa del riu Xúquer. Al mapa hi ha detallada la zona d'afecció de les inundacions del riu Xúquer, i com veieu Tavernes hi està comprés.

I cal prestar atenció, i no volem ser pardals de mal averany, però la cosa va com va i pot afectar també Tavernes (esperem no siga) si el desbordament és gran, i no seria la primera vegada, com va passar amb el trencament de la presa de Tous l'any 1982.

El terme de Tavernes, a partir de la nacional cap a la mar, i molt especialment la zona urbana de la platja, està contemplat com a zona d'afecció del desbordament del Xúquer en ubicar-se dins de la planura d’inundació sud del riu. Si el Xúquer desborda, les aigües es desvien cap al sud buscant la mar, i aleshores s’inunda tota la zona costera del terme valler. No és la primera vegada que passa, però la més cridanera i coneguda va ser la inundació del 1982, quan la pantanà de Tous. En cas de desbordament i forta inundació compartim riscos amb ciutats com Alzira, Algemesí, Sueca, Cullera, i Carcaixent, entre les que tenen més de 15.000 habitants.

Ho acabem de dir: només hem de remuntar-nos al 1982 per recordar com la zona situada entre la carretera nacional i la mar (La Partida, els Marenys i tota la platja) va estar dies i dies inundada, fins i tot amb nivells de 2 metres. Vam ser una de les zones més afectades, però com era la platja i segons residència, no el nucli urbà, els mitjans de comunicació en parlaren poc i l’atenció s’hi va dedicar a Alzira, Carcaixent…

Un desbordament que vindria com a conseqüència de les fortes pluges d'aquesta nit i avui, en les properes hores s'espera l'increment del cabal circulant amb possibles afectacions puntuals. Les noticies que arriben de la Ribera no són gens bones i informen del Xúquer desborda en Alberic, a Cullera i hi ha possibilitat ho faça a Alzira, mentre molts camins i carreteres queden tallades pels efectes dels barrancs de la zona que inunden camps i fins i tot pobles com Cogullada.