L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 18 de gener del 2020

L'interés i les propostes arriben amb 20 anys de retard, però... benvingudes siguen ara!!!.



El PP de Tavernes vol que l'Ajuntament porte el problema de la Goleta a Europa, segons publicava ahir divendres Levante-EMV. Res a dir, al contrari ens sembla molt bé que, després 20 anys "passant" del problema, es preocupen ara. Igual és perquè no governen ni a Tavernes, ni a València ni a Madrid, i cal ser exigents amb els governs de torns, i demanar tot allò que no s'atreviren a demanar en aquests darrers 20 anys als governs del PP. 

Però, està bé... totes les propostes que puguen contribuir a donar una solució al problema de la nostra platja, han de ser ben rebudes. Tothom sap que això de reposar i reposar arena, temporal enrere temporal, no soluciona res. Després de Nadal, Costes va començar l'enèsima reposició i a partir d'avui, si el temporal que ve es com diuen les previsions, segurament tota la faena feta se n'anirà a.... 


Una imatge, com la de dalt, repetida el 2011, el 2012, el 2013... el 2018 amb governs del PP: mai cap anunci de solució definitiva ni del queixa del PP de Tavernes

Una cosa hem de tindre clara, i ja ho vam dir temps arrere: si Costes no haguera reposat i reposat arena, ara la mar estaria ja dins la urbanització. I que això no passe encara ho hem d'agrair a Costes. Però cal una solució.

La Goleta donava el primer avis seriós a novembre del 2002, quan el temporal va desfer les dunes, les va traspassar i la mar va entrar en la urbanització. Era evident el que ja passava a la Goleta i el govern municipal del PP prometia solucions als veïns en una reunió de la comunitat de la Sardina celebrada a l'estiu. Res de res. Madrid estava molt lluny i sembla ser que les peticions es van perdre pel camí. El president del govern era José María Aznar.


Any 2016. El delegat del govern Juan Carlos Moragues (PP) anuncia una nova reposició d'arena. Però les solucions definitives mai.
A partir d'ací, cada any més agreujament, i amb els temporals els problemes de la Goleta creixent i creixent. La solució ha estat gastar centenars de milers d'euros en reposar l'arena. ¿Quants milions porta Costes invertits en regenerar la Goleta després de cada temporal? D’aquests milions ¿quants se'n va gastar entre el 2011 i el 2018, amb el govern de Rajoy, del PP? Molts, però mai cap voluntat d'una solució definitiva. I mentre tant, el PP de Tavernes, calladet. Cap iniciativa, ni en els plenaris ni davant del govern a Madrid del seu partit. 

A partir del 2011 Compromís presenta esmenes als pressupostos de l’Estat en el Congrés de Diputats i demana inversions de 200 milions d'euros per escometre una solució final  a la costa entre El Brosquil i Oliva, com també demana inversions en el riu Vaca. Sempre amb la mateixa resposta: el vot en contra del grup del PP, diputats valencians inclosos. I així fins el darrers pressupostos, els vigents encara de Montoro. ¿La resposta negativa era perquè calia fer estacions de l'AVE  que no usaria  ningú a l'altiplà? A saber...


El CEDEX té l'estudi base del projecte fet. De fa anys. ¿Per què el govern de Rajoy (PP) no el va posar en marxa i votava sempre en contra en el Congrés de Diputats?

Tampoc va tindre cap èxit les desenes de reunions que el govern de Compromís de Tavernes va mantindre amb Costes, o a Madrid amb responsables del PP, on es demanava atallar el problema. I l'estudi de solució hi havia, un projecte del CEDEX, organisme del Ministerio de Transición Ecològica, que igual ja està arnat en qualsevol calaix del ministeri a Madrid. 
 
El PP de Tavernes no va recolzar la concentració de Tavernes davant Delegació de Govern exigint solucions

A tot això el PP de Tavernes, tant insistent el darrer anys, des que governa el PSOE, mantingué anys un silenci absolut, sense cap suport al govern municipal, ni tan sols feren acte de presència a la concentració davant davant la Delegació del Govern a València – presidida pel gandià Juan Carlos Moragues, del PP- on s’exigien solucions per a la Goleta. El govern d’Espanya era del seu partit i no calia molestar-los. Una mostra evident que Tavernes no els importava massa, el partit estava per damunt.

La postura del PP ha canviat arran del juny del 2018 amb un president del PSOE. I de no preocupar-se res ni importar-los la Goleta, ara ha passa a ser un dels temes preferents per al PP de Tavernes, cosa que està molt bé, els ho reconeixem, però arriben 20 anys tard.


Informació pròpia