L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 24 de gener del 2020

El dia després de la borrasca "Glòria": L'afecció als camps i l'agricultura de Tavernes


   
La borrasca "Glòria" i sobre tot el vent que duia aparellat, ha deixat danys apreciables en les infraestructures, que són de moment majorment en tanques d'horts, portes, canyissos i com no, les taronges caigudes.


Després de vore per TV les imatges del temporal i els danys fets en altres infraestructures urbanes i platja, imaginàvem que seria un panorama dantesc el que voríem en els nostres camps. Això ho pensavem mentre durava el temporal, perquè desconeixíem tota la situació en no poder recórrer el terme. 



L'opinió que hem arreplegat dels nostres llauradors és que en general hi ha hagut sort per estar a meitat de la campanya i les varietats més sensibles majorment ja estaven collides. No obstant en els horts pendents es nota una bona sollada de fruits.

No vol dir això que no ha fet mal, perquè n'ha fet. Així,  hem pogut observar la sollada de taronja tombada pel vent en els camps que quedaven sense collir i també com ahir dijous encara teníem alguns camps amb aigua, per fortuna cada vegada menys. 


 
Els efectes que haja pogut produir l'aigua de moment no es veuen greus, perquè encara que en alguns camps va arribar a bona alçada (com veieu a la fotografia), tampoc no va dormir moltes hores. No descartem però que aparega algun hort amb ramejat en la taronja.

Vam informar també que dimecres havia pedregat a la zona del Massalari. Ens hem interessat pels efectes de la pedra i ens diuen que en les taronges que queden per collir no estan tan danyades com en un principi es podia pensar. Encara que no ha afectat molt en la taronja, ni en la brosta i la llenya, si que es veu els colps de la pedra en les puntes de dalt de l'arbre, però com hem dit sembla ser que el mal és mínim. Això si, ens diuen que caldrà esperar uns dies per saber exactament el dany que ha fet.


Ahir dijous pel matí, com podeu vore a les fotografies, encara quedaven restes de la calamarsada en alguns horts que va desaparéixer amb el pas de les hores i alçar-se el sol. El comerços, segons ens deien ahir, van continuar la campanya i collien amb total normalitat.

Informació pròpia