L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 28 de gener del 2020

Les imatges d'ahir de la situació en les dues nostres platges.

 
 
Calia aprofitar un dia calmat com el d'ahir, amb sol, encara que amb un lleu ventet de ponent, per vore una mar totalment en calma. Qui ho havia de dir que fos la mateixa mar que tant de mal ens ha deixat, i que podeu contemplar en alguns aspectes en les fotografis que vam fer.

Dunes no en queden, ni al costat de "l'avió". Algun petit tros, només uns metres sostinguts per la vegetació.

A la Goleta, mar encalmada totalment. I sense onades. Amb això, es podia comprovar com un dels afectes més greus del passat temporal ha estat la destrucció del cordó dunar. No queda cap duna a la Goleta. Alguns petits vestigis en alguns llocs però de cordó dunar, els marges de la mar que solem dir a Tavernes, no hi ha. Serà una de les tasques a fer com a mesura de protecció.


Els rentaplats estan desplaçats de lloc, conduccions d'aigua trencada o a l'aire lliure.
Les instal·lacions, com a rentapeus, estan pràcticament trencats, molts d'ells inservibles, i la canonades d'aigua que els alimenten per a l'ús dels banyistes, arrancades o fora de l'arena. Ahir mateix, els operaris municipals estaven d'inspecció i valoració de danys d'aquestes instal·lacions. Molta faena a fer i més despesa.

Murs que han aguantat, tot i els forts embats
 
I en els edificis de primera línia era ben evident els embats de de la mar. No hi hagut cap caiguda de mur, com si ha passat en Platja Tavernes, però ha estat quasi en un ai. Fixeu-vos en la part superior i com una part de la paret ha desaparegut i es poden vore les arrels de les plantes dels jardins.

El nivell de l'aigua. Ací la porta de la cotxera no ha resistit


Ahir alguns propietaris estaven enfeinats en netejar sótans i traure al carrer tot allò que l'aigua ha destrossat. N'ha posat més d'un metre en aquests sótans, els nivells són evidents en les marques deixades al carrer o a les portes de la cotxera. Alguna de les portes no ha resistit.

El mar ha abocat brutícia, plàstics, objectes diversos...
 A la genèrica Platja de Tavernes, la part antiga, la platja presentava canyes abocades pel temporal. No ha estat tant com  el darrer temporal, però així i tot obligarà en dies pròxims a fer una tasca de neteja. I entre els abocaments molts productes fets en plàstic, encara que el més cridaner és aquest tros de tobogan procedent d'un joc de xiquets.   

Els jocs de xiquets han resistit en el seu emplaçament tot i els danys que l'oratge els ha causat. 



Com es pot comprovar, tant en les noticies publicades en altres dies com en aquesta, molt de mal i molta faena a fer. Sort que tenim encara dos mesos per endavant, fins a Pasqua, per deixar la platja en condicions. 

Informació pròpia