L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 26 de gener del 2020

A la Goleta, avui hi ha molts veïns que comproven els danys del temporal

 
Només l'oratge va escampar per complet les restes que ens quedaven de "Glòria" s'iniciaven els treballs de neteja de les nostres platges. Una ingent tasca d'aquests darrers dies amb ús de maquinaria per anar amuntegant els milers i milers de tones d'arena que, a partir de la setmana vinent, necessitaran molts camions per transportar-la.  Les imatges que es veuen en la Goleta són impressionants i hi ha un comentari general: no ens podíem imaginar tanta arena dins de la urbanització. 


I retirar-la, netejar carrers, tornar a la normalitat... no serà una tasca d'una setmana ni de dos, sinó de mesos perquè les platges, i en especial la Goleta, va quedar molt afectada pel temporal i més encara per l'entrada de la mar en tota la urbanització, on arribava a nivells de vora mig metre en gran part dels carrers al costat del llac. 

 

I això ha determinant inundacions en sótans i baixos, destrossa de mobles i altres utensilis, que avui alguns dels propietaris aprofitant el cap de setmana han tret al carrer perquè el servei de neteja de l'Ajuntament els retire.



També avui hem pogut vore alguns casos particulars de com ha afectat el temporal. Hi ha fotos que ens permeten comprovar l'afecció a les propietats privades, però també com ha afectat les vies públiques i, sobre tot, la ingent quantitat d'arena que va abocar el temporal a la urbanització. Fixeu-vos amb els muntons com són de grans i encara ne queda molta per amuntegar per deixar completament lliure el pas.



I pensar que el dijous, quan encara no es podia transitar per la Goleta, ja hi havia partit de l'oposició que estava exigint i criticant al govern de Compromís i culpant-lo de que no estiguera la Goleta completament neta o de que els cotxes o l'autobús no pogueren circular, etc. etc. I encara hi havia molta aigua pels carrers. El sofà de casa és bon company per fer política barata i demagògica. 


No ho diguem nosaltres, ho estant dient tots els mitjans de comunicació i totes les autoritats, autonòmiques i estatals: necessitarem mesos perquè totes les platges valencianes tornen a la normalitat. Lamentable que els desastres meteorològics siguen usats per fer aquest tipus de política, en lloc d'arrimar el muscle a la recerca de solucions.




I hem vist també la comporta del canal de defensa entre Cullera i Tavernes. Amb quina força colpejaria la mar que ha doblegat tota la comporta metàl·lica i l'ha deixada inservible. Damunt, amb una comporta que no tancava, les ones van omplir per complert el canal, on ja vam dir que una màquina estava buidant-lo d'arena. Observeu els muntons i la quantitat d'arena que ha tret la màquina. I encara en queda.


Ha estat un gran temporal. El més fort diuen des del 1911, ja fa més de cent anys. El pitjor de tot és que tot apunta a que haurem d'anar acostumant-nos, i més quan l'evidència ens diu que el canvi climàtic el tenim ací, ha vingut per quedar-s'hi i sembla ser que els humans fem poc per corregir-lo.