L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 de gener del 2020

SEGONA PART I FINAL: El dia en que la dreta local va esborrar 9 anys de la història de Tavernes



Hi ha afirmacions dites en el plenari que, de veritat, ens sacsegen per complet i, principalment perquè pensem si realment no serà que ens prenen als vallers per bojos. 

Ací, en aquests blog, venim informant des del 2011 sobre la piscina coberta amb tot EL luxe de detalls sobre el procediment i gestions: expedients, aprovament de quita del 50%, temes judicials, recursos contenciosos de l'empresa i del banc, certificacions d’obra, etc, etc  i etc. Són desenes i desenes d’articles que es poden consultar  fent una cerca, escrivint “piscina” en el quadret blanc superior i pitjar damunt la lupa.

Suposem que, com nosaltres, els que seguien el plenari en directe o “streaming” es quedarien bocabadats quan el portaveu de Ciudadanos va dir que Compromís no havia tingut cap interès a arribar a un acord amb la concessionària, i que ell s’havia reunit amb els responsables de l’empresa i així li ho havien dit.


Suposem que no seria amb qui “Las Provincias” va fer una entrevista dient que era un responsable de l’empresa, i després va resultar que no, que eixa persona ja feia temps que no tenia res a vore amb Metroval.

El regidor Llácer ho va dir i ho va deixar clar en el debat al portaveu de Ciudadanos:  vosté es va reunir amb responsables de l’empresa per ser part interessada  i afegia que l’únic interès demostrat de la concessionària era arreplegar diners, deixar les claus i desaparèixer. Fer com va fer la concessionària de l’aparcament del passeig, que va cobrar 2 milions al poble i adéu. Gràcies al PP.


Alguns grups inversors van voler comprar a Metroval Acqua  la concessió, en especial una empresa on els socis eren jugadors internacionals de futbol, per crear un complex esportiu i amb interés sobre tot en els gimnasos que té. La concessionària els va demanar  2 milions d’euros pel traspàs.  Havien invertit 1’8 milions,  faltava molt per acabar, i els creditors estaven sense cobrar i l’empresa  volia traure 2 milions nets. Bon negoci, no? 
 
Vista d'un dels gimnasos que hi ha a la piscina

També el principal creditor, una empresa italiana de ceràmica, va mediar per fer el traspàs a un client gallec i tampoc va resultar per les elevades pretensions de la concessionària.


El regidor Llácer ho va dir: La concessionària l’únic interès que tenia era traspassar, fer el negoci amb els 2 milions, més del que havia invertit i damunt no ho havia pagat,  i guanyar un bon benefici a costa dels vallers. Interés de la concessionària en obrir la piscina, cap.



Cal recordar que el PP va concedir la piscina a una empresa de solvència econòmica  zero (0) segons la Intervenció Municipal i va rebutjar en el concurs d’adjudicació l’oferta d’una gran empresa, com era FCC. Mai han dit perquè van triar a Metroval Acqua, amb la qual ha passat el que ha passat.


Tant PP com Ciudadanos en el plenari de liquidació de la piscina de dilluns usaren com argument amagar més de 8 anys d’història local, passant per alt els fets ocorreguts al llarg d’eixe temps, fets que per ser processos judicials molts d'ells, han determinat i determinen els anys d'endarreriment. Tot i que, nosaltres i també alguna premsa, no tota la premsa, eh?, hem estat explicant amb detall durant anys i qualsevol ciutadà pot consultar.