L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 18 de gener del 2020

Informació actual a unes hores de l'arribada de "Glòria", el gran temporal.


En les pròximes hores aqueixa petita  borrasca que veiem en el mapa de dalt, enfront de les costes gallegues,  travessarà la Península Ibèrica per a quedar allotjada durant la jornada de demà, ja sota el nom de Glòria, enfront de les costes valencianes. 

El departament del 112 Emergències de la Generalitat ha emés un avís de temporal en el País Valencià on adverteix de l'alta possibilitat de nevades a l'interior i de fort temporal de vent i onatge en part de la costa. 
 

L'alerta roja de fenòmens marítims, d'ones de fins a 7 i 8 metres tant el diumenge com el dilluns i vents de força fins a 9 i 10 (de 70 a 100 km/hora), s'amplia: fins ara abastava el nord d'Alacant i sud de València i ara també s'adverteix al litoral nord.

L'alerta taronja per pluges del 112 Centre de Coordinació d'Emergències informa que el temporal,  a partir de demà diumenge, afectarà totes les zones d'interior amb  neu  i les del litoral amb vent, pluja i fenòmens costaners.  



El temporal de llevant associat a la borrasca "Glòria" ens durà ones d'altura de 6 a 8 m.  Per a fer-nos una idea de la magnitud del cas: el rècord d'altura d'ones de la boia de València és de 6.4 m i el de Barcelona és de 5.0 m., però entre el diumenge i el dilluns s'espera en aquestes zones ones de 6 a 7 metres, i al sud del Golf de València (on trobem les costes de la Valldigna i la Safor)  i el cap de la Nau poden arribar als 8. Observeu el mapa de vent: tot el flux de més força ve a parar davant de casa nostra. Pobra Goleta! 

 


La Valldigna està envoltada de muntanyes, algunes amb més de 800 metres. Es desaconsella totalment anar a les muntanyes.  S'esperen unes condicions molt adverses, amb ratxes de vent  molt forts, mala visibilitat, temperatures baixes i pluges que poden ser localment fortes.   No val la pena arriscar la seguretat  per la neu, en dies amb  poques hores de llum a la vesprada i amb la segura formació de plaques de gel.



I el que hem dit per a la muntanya, val també per a la mar, on tindrem un dels temporals més durs de les últimes dècades. Sí, potser ens digueu que som molt pesats amb aquests temes, però encara que no succeïsca res, sempre cal previndre i nosaltres el que desitgem és informar de la situació per a evitar esglais innecessaris.

En base a AEMET, 112 de la GVA i Institut Climatologia de la UA